Scafandrii au reușit să-i scoată cu bine pe toți cei 12 membri ai echipei de fotbal de juniori Wild Boars și pe antrenorul lor blocați în peștera inundată din nordul Thailandei. Oprațiunea de salvare a început duminică și s-a încheiat marți.

 

Medicul și cei trei membri ai forțelor speciale care i-au pregătit pe cei 12 copii și pe antrenorul lor pentru complicata misiune de salvare au ieșit și ei din peșteră.

Prim ministrul Thailandei a declarat în fața jurnaliștilor că băieții primesc medicamente împotriva anxietății în ziua în care sunt scoși din peșteră, pentru a nu intra în panică pe drum.

 

Dați dispăruți de pe 23 iunie

12 membri ai echipei de fotbal The Moo Pa (Wild Boars), cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani, împreună cu antrenorul lor în vârstă de 25 de ani au fost daţi dispăruţi pe 23 iunie, când nu s-au mai întors dintr-o excursie de după antrenament. Ei au intrat în peştera Tham Luang din masivul muntos Doi Nang Non din nordul Thailandei şi au rămas blocaţi după ce o ploaie torenţială a inundat căile de acces. Echipele de salvare i-au găsit, pe 2 iulie, slăbiţi din cauza lipsei hranei, însă teferi.