Emilia Marinela Macovescu, soţia fostului ministru de Externe al României, George Macovescu, din perioada 1972-1978, aduce în prim-plan o faţă mai puţin cunoscută a Elenei Ceauşescu. Elena – arţăgoasă şi zgârcită. Aceasta nu ezita să îl repeadă pe fostul dictator în public. Apropiaţii cred că aceasta îl avea pe dictator cu ceva la mână.

ceausescu-70-portraet-dw-politik-frankfurt-main-archiv_21108300

Emilia Marinela Macovescu, soţia fostului demnitar George Macovescu, şi-a amintit de un episod petrecut într-o vizită în străinătate în care Elena Ceauşescu a arătat cât de zgârcită era.

„Se mai certau. De exemplu, au fost situaţii în vizitele din străinătate în care soţul meu s-a dus la Nicolae Ceauşescu şi i-a spus: „Tovarăşe preşedinte, daţi-le la băieţi nişte bani, că vor să trimită o vedere şi nu au bani de timbre”. Şi Elena replica: „De ce, dragă, vrei bani de timbre? Să aducă timbre de-acasă…” Şi atunci soţul meu i-a spus: „Doamnă, nu vă supăraţi, dar să ştiţi că timbrele româneşti nu merg în străinătate”. Şi Nicolae Ceauşescu i-a replicat, tot Elenei Ceauşescu: „Ia mai taci tu din gură, cum poţi să spui să aducă timbre de acasă?”, a povestit Emilia Marinela Macovescu.

Nicolae Ceauşescu nu se lăsa mai prejos şi îi dădea replica pe loc, dar nu aşa cum şi-ar închipui lumea. „Da, o repezea. Dar soţul meu a crezut întotdeauna că Elena îl are la mână cu ceva pe Nicolae Ceauşescu. Pentru că într-una dintre vizitele oficiale, când el s-a întors de la o întâlnire care era programată cu un preşedinte, ea, care nu fusese chemată, i-a spus, de faţă cu toţi: „Dragă, dar tu unde te trezeşti? Ai pornit la drum singur, nu cu mine? Ia vezi, că acum schimb foaia! Unde te trezeşti tu?” Au înlemnit toţi: Oprea, soţul meu, Verdeţ. Şi soţul meu a spus tot timpul: „Nu ştiu cu ce îl are la mână ea, dar îl are la mână cu ceva cu care-l şantajează”, a adăugat Emilia Marinela Macovescu.

George Macovescu credea că Nicolae Ceauşescu a comis vreo crimă sau, la un moment dat în viaţă, fusese implicat în vreo crimă de care Elena ştia şi cu care îl şantaja.

Citeste si...
Cum arată acum mașina care i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu. Abandonată în București | VIDEO