Cea mai scundă femeie din lume, o indiancă de 26 de ani, s-a plimbat luni pe străzile din Nagpur, un oraş din centrul Indiei, pentru a-i îndemna pe rezidenţi să rămână în casele lor.

Poliţia a solicitat ajutorul unor voluntari cu scopul de a-i convinge pe localnici de importanţa izolării la domiciliu în plină pandemie de coronavirus, informează AFP.

Jyoti Amge, care măsoară doar 62,8 centimetri în înălţime, a apărut în mai multe zone din oraşul Nagpur, situat în statul Maharashtra, pentru a-i îndemna pe indieni să se spele pe mâini şi să poarte măşti sanitare şi mănuşi atunci când îşi părăsesc locuinţele.

“Poliţiştii, medicii şi militarii noştri sunt în prima linie a frontului, ei se luptă cu virusul şi salvează vieţi. Eu vreau, deşi sunt scundă, să contribui după posibilităţile mele”, a declarat tânăra indiancă.

Cea mai scundă femeie din lume cer oamenilor să practice distanţarea socială, să rămână în casele lor, pentru a rupe lanţul de transmitere a virusului”, a adăugat ea.

Citeste si...
Comisia Europeană susține că, pentru lucrători, coronavirusul e o amenințare de nivel mediu

Jyoti Amge, cea mai scundă femeie din lume potrivit Cărţii Recordurilor Guinness, suferă de o formă de nanism denumită acondroplazie.

După ce a primit certificatul Guinness în 2011, tânăra lucrează în televiziune, atât în India, cât şi în Statele Unite.

De la decretarea măsurilor de izolare la sfârşitul lunii martie la nivelul întregii ţări, indienii nu mai au dreptul să-şi părăsească locuinţele decât pentru ieşiri indispensabile, precum achiziţionarea de provizii alimentare şi medicamente.

India, care ocupă locul al doilea în topul celor mai populate ţări din lume, cu 1,3 miliarde de locuitori, a raportat peste 9.300 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 324 de decese. Aceste cifre sunt cel mai probabil subevaluate din cauza numărului redus de teste de depistare efectuate la nivel naţional.