Vremurile în care comerțul se făcea în magazine în mod rudimentar sunt de mult apuse. Nu doar standardele mai ridicate, din punct de vedere organizațional, ci și rigorile legii îi obligă acum pe proprietarii de magazine să fie foarte atenți cu privire la modul în care gestionează încasările. Astfel, utilizarea unei case de marcat a devenit obligatorie. Progresul tehnologic a facilitat apariția unor echipamente moderne care ușurează mult munca vânzătorului și simplifică procesul încasărilor. Prin utilizarea unui soft pentru magazin, scanarea produselor dar și gestionarea lor în back-office sunt extrem de ușoare și pot fi realizate în mod rapid.

 

Pentru a te bucura de o activitate lipsită de griji și de o gestiune impecabilă, trebuie să alegi o casă de marcat modernă și dotată cu funcții cât mai complexe. Există foarte multe variante pe piață și, uneori, poate fi dificil să o identifici pe cea mai potrivită. Prin intermediul acestui scurt ghid, vei afla care sunt criteriile esențiale pe care trebuie să le ai în vedere atunci când cauți casa de marcat cu cel mai bun soft pentru magazin.

 

Alege o casă de marcat cu soft pentru magazin și conectivitate la internet

Cel mai important aspect pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când alegi o casă de marcat este conectivitatea ei la internet. Tehnicile moderne de lucru sunt imposibile fără a conecta casa de marcat la internet. Doar prin intermediul internetului casa de marcat va putea oferi cel mai bun randament. O casă de marcat cu soft pentru magazin va permite și utilizarea unui POS, care permite plata prin intermediul cardului sau telefonului mobil. În condițiile în care tranzacțiile cu cash pierd tot mai mult teren în fața plăților efectuate cu dispozitivele de tip card, POS-ul este o necesitate pentru orice magazin. Iar fără o conexiune bună la internet, sistemul de plată prin card nu va funcționa. Există, ce e drept, și varianta apelării la GPS, însă aceasta este mai lentă și poate da rateuri. Internetul este util inclusiv pentru transmiterea datelor în aplicația de gestiune din back-office, dar și către ANAF.

Citeste si...
De ce și cum să alegi mobilierul la comandă?

 

Imprimanta fiscală și sistemele de securitate sunt foarte importante

Pentru orice persoană care deține un magazin, rapoartele fiscale joacă un rol foarte important. Pentru a monitoriza îndeaproape încasările unui magazin, casele de marcat de calitate pun la dispoziție și o imprimantă fiscală. Aceasta generează în mod automat, la finalul fiecărei zile, rapoarte în baza cărora poți afla toate detaliile despre bonurile fiscale ce au fost eliberate, precum și valoarea lor. O casă de marcat precum cele oferite de  TehnicaFiscala te va ajuta să te bucuri de astfel de informații, obținute cu ajutorul unor tehnologii înalte.

 

Din punct de vedere al securității, o casă de marcat trebuie să asigure patronul magazinului de faptul că banii încasați sunt stocați în condiții bune. Cele mai recomandate modele sunt cele care dispun de sertar metalic pentru bani, ce poate fi acționat prin cheie sau cod.

 

Casa de marcat cu soft pentru magazin este utilă atât pentru facilitarea și securizarea interacțiunii cu clientul, cât și pentru o încadrare cât mai ușoară în rigorile legislative. De asemenea, o casă de marcat de calitate te va ajuta să monitorizezi cu ușurință activitatea magazinului tău și să fii mereu la curent, într-un mod confortabil, cu încasările înregistrate.