Simona Halep s-a retras de la turneul WTA de la Miami, din cauza unei accidentări la umăr și acum o așteaptă o perioadă de trei săptămâni de pauză.

În mod normal, dacă nu va apela la schimbări de ultim moment în calendar și situația medicală îi va permite, primele meciuri oficiale ale Simonei Halep de după competiția de la Miami, în care a jucat un singur meci la simplu, 3-6, 6-4, 6-0 cu Caroline Garcia în turul secund, sunt programate la jumătatea lunii aprilie, în barajul de menținere în Grupa Mondială a FED Cup.

Ce urmează pentru Simona Halep după retragerea de la Miami
Pe 15-16 aprilie, echipa de FED Cup a României, în cadrul căreia Simona Halep tocmai și-a anunțat revenirea, deși inițial nu voia să participe în acest sezon pentru a se putea concentra pe Jocurile Olimpice, va întâlni Italia, la Cluj, în play-off-urile Grupei Mondiale.

După meciurile de FED Cup, pentru Simona Halep ar urma primul turneu din sezonul european de zgură, de la Stuttgart, programat în perioada 19 – 25 aprilie.

După WTA Stuttgart, Simona Halep va încheia luna aprilie la Madrid, la turneul de categorie WTA 1000 patronat de Ion Țiriac.

Simona Halep a ratat trei turnee din cauza accidentărilor în acest start de sezon
Competiția de la Miami este a treia ratată, deși nu complet, de Simona Halep din cauza unor probleme medicale.

Dacă de la turneul din Statele Unite ale Americii s-a retras ca urmare a accidentării la umăr, sportiva din România nu a putut participa la Doha și Dubai, care ar fi trebuit să fie primele turnee la care joacă după Australian Open, din cauza unor dureri la spate.

Retragerea de la Miami nu va influența poziția în clasamentul WTA a Simonei Halep, care este pe trei în ierarhia tenisului feminin mondial, sportiva de pe locul patru, Sofia Kenin, calificată în turul trei la Miami, unde va juca împotriva lui Ons Jabeur, fiind la o distanță de 1.495 de puncte.


Citeste si...
Ion Țiriac acuză: Handicapații au vandut tot