Andreea Esca este una dintre cele mai cunoscute prezentatoare de știri din România. De asemenea, jurnalista este realizatoarea emisiunii La Radio, de la Europa FM și posesoarea site-ului andreeaesca.com.

Andreea Ioana Esca s-a născut pe 29 octombrie 1972 la Bucureşti. A urmat şcoala sportive ”Emil Racoviţă” până în clasa a VIII-a. După terminarea Liceului Gheorghe Lazăr, vedeta a făcut studii universitare şi postuniversitare la Școala Superioară de Jurnalism. Ulterior a urmat programe de pregătire profesională la : Centrul pentru Jurnalism Independent (Praga), CNN Atlanta (SUA) şi în Atena, Grecia (1994).

Esca este cea mai longevivă prezentatoare de ştiri din România, fiindcă se află de 20 de ani la pupitrul Știrilor PRO TV. Debutul ei a avut loc în anul 1992 atunci când, sfătuită de un prieten, s-a prezentat la un interviu pentru postul de prezentator de ştiri al postului SOTI. Deşi nu avea experienţă, jurnalista s-a descurcat şi a doua zi a fost desemnată să prezinte ştirile pentru această televiziune.

Citeste si...  George Maior, atacat DUR din Comisia SRI: 'Trebuie rechemat, nu mai face cinste funcției'

Potrivit unor discuţii, jurnalista ar câştiga 5.000 de euro pe lună. Nu se ştie dacă suma este reală sau nu, dar până la urmă veniturile Andreei Esca nu vin doar din emisiune. Vedeta are încasări mari din contractele de imagine şi din propriile afaceri.

 

Esca deţine o firmă care se ocupă de producţia cinematografică, iar anul trecut, conform datelor înregistrare la Registrul Comerţului, vedeta a avut un profit de 525.706 lei