Călin Popescu Tăriceanu a fost patru ani Premier, promovat în funcţie în urma faptului că era liderul PNL. Acum, spune că liberalii vor “o refacere de virginitate” şi acesta ar fi motivul pentru care solicită revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Declaraţia liderului ALDE, a fost făcută în şedinţa Biroului Permanent al Senatului. Tăriceanu, evident, a trăit atât de mult de la memorabila dedublare de personalitate a liberalilor, de pe vremea când el era premier şi tocmai începuse campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2008 şi când, în parlament, au votat creşterea salariilor profesorilor cu 50 la sută iar el, acelaşi preşedinte al partidului, „riposta” împotriva subalternilor, pe linie de partid, afirmând că nu poate guvernul suporta creşterea, încât poate mima sinceritate maximă când se referă la tarele de moralitate ale foştilor colegi.

Extrase din stenograma Biroului Permanent al Senatului, 2 februarie 2016:

Călin Popescu Tăriceanu: Nu e normal. Domnule Motoc, dacă ştiţi puţină politică, nu e normal. Nu e normal ca un Parlament pe final de mandat să legifereze într-un domeniu atât de important. Normal este să aşteptăm alegerile, să vină un Parlament nou, cu legitimitate reîmprospătată, care să discute şi să hotărască în această privinţă. Ceea ce mi se pare incorect este că PNL-ul, când i se părea că e convenabil, a susţinut alegerea în două tururi. Acum, că vede că a pierdut teren, zice: nu, domnule.

Octavian Motoc (PNL): Domnule preşedinte, s-o introducem pe ordinea de zi, să vedem care este rezultatul votului şi, din acel moment, asta este.

Călin Popescu Tăriceanu: O s-o introducem pe ordinea de zi, fără îndoială.

Octavian Motoc: Dar este de dorit s-o facem cât mai repede, să eliminăm această tergiversare.

Citeste si...  SURSE - Tăriceanu dă lovitura: TRANSFERĂ doi senatori de la PNL

Călin Popescu Tăriceanu: Nu e de dorit s-o facem mai repede şi v-am explicat şi de ce, pentru că nu e normal.

Octavian Motoc: Dacă avem rapoarte şi tot…

Călin Popescu Tăriceanu: Dacă respectaţi câtuşi de puţin esenţa democraţiei, nu este normal. Normal este să o dezbată un Parlament nou, nu Parlamentul termină gâfâind mandatul. Asta v-o spun clar, ca să se şi consemneze. Să nu credeţi că veniţi dumneavoastră şi ne daţi lecţii de democraţie. Îmi pare rău, mai învăţaţi democraţie!

Octavian Motoc: Nu dăm lecţii de democraţie, ci, pur şi simplu, cerem un drept al nostru, acela de a introduce pe ordinea de zi.

Călin Popescu Tăriceanu: Eu nu vă dau lecţii, dar mai învăţaţi, citiţi în altă parte şi documentaţi-vă!

Octavian Motoc: O iniţiativă legislativă care are toate avizele şi rapoartele…

Călin Popescu Tăriceanu: De multe ori, să ştiţi că e şi o problemă de oportunitate, dacă este oportun să facem o astfel de dezbatere şi să angajăm Parlamentul într-o astfel de decizie. Eu v-am spus care e punctul meu de vedere.

Extras din stenograma Biroului Permanent al Senatului, 2 februarie 2016:

Călin Popescu Tăriceanu: “Dragi colegi, îmi permit să închei turul de masă şi, în mod evident, aici avem două aspecte: avem aspectul politic, în care punctele de vedere s-au exprimat. Sigur că asistăm la o refacere de virginitate a PNL, care acum îşi schimbă punctul de vedere şi încearcă să ne convingă că, de fapt, ei susţin poporul şi restul sunt împotriva poporului. Este o abordare foarte interesantă, nu am mai văzut abordarea aceasta. Acum, în ultima perioadă, de când PNL a trecut la Partidul Popular, trebuie să înţelegeţi că trebuie să ţină partea poporului (…)”