Mersul la biserica pare sa fie cheia unei vieti sexuale implinite, potrivit unui studiu recent. Cercetatorii Félix Neto si Maria da Conceicao Pinto de la Universidade do Porto din Portugalia sustin ca exista o legatura puternica intre viata sexuala si religiozitate.

Astfel, persoanele religioase, care merg frecvent la biserica, sunt mai satisfacute de viata lor intima. Aceasta influenta pozitiva apare atat in cazul barbatilor, cat si in cel al femeilor.
La barbati insa, mai exista un detaliu care le ofera o viata sexuala mai fel implinita. Potrivit acestui studiu, cei care isi manipuleaza partenera se declara mai multumiti de relatia lor.
Acesti barbati au fost impartiti de cercetatori in doua categorii: cei „jucausi”, care nu le ofera partenerelor siguranta unei relatii stabile si cei posesivi, adica foarte gelosi.
Cercetarea, la care au participat 1.284 de barbati si femei din Portugalia, a mai demonstrat ca persoanele casatorite si cele care locuiesc alaturi de partener sunt mai multumite de viata intima decat cele singure sau divortate.

Citeste si...  Ce poate face o femeie ca să asigure succesul unei partide de sex?

Studii anterioare sugerasera o legatura intre credinta si o mai buna sanatate mentala, dar si un grad mai mare de satisfactie in general, implicit in viata amoroasa pentru persoanele religioase.