Masa din noaptea Învierii i-a prins pe mulţi românii cu un pahar în mână. Tradiţia spune că dacă nu bei vin de Paşte, nu-ţi va merge bine tot anul. Sfatul medicilor este însă să nu exageraţi şi, mai ales, să nu combinaţi vinul cu bere sau spirtoase. Iată şi câteva sfaturi anti-mahmureală.

În primul rând, beţi multă apă, pentru că ajută la eliminarea rapidă a alcoolului din organism. Mahmureala e mai grea după vârsta de 40 ani, iar cei în cauză suferă mai mult după o noapte de băutură. Corpurile conţin mai puţină apă şi, în loc de masă musculară, au mai degrabă grăsime, aşa că deshidratarea e aproape sigură, spun nutriţioniştii.

Pentru a scăpa de mahmureală este recomandat ca prima masă a zilei să fie un mic dejun copios, cu omletă sau şuncă. Oferă organismului nutrienţii de care are nevoie pentru a se revigora.

Evitaţi să beţi cafea, alegeţi mai bine un ceai verde. Cafeaua îngustează vasele sanguine şi măreşte tensiunea, ceaiul verde, cu suc de lămâie şi miere îndepărtează rapid mahmureala.

Nu uitaţi de murături, despre care medicii nutriţionişti spun că au un conţinut ridicat de potasiu şi ajută organismul să îşi revină după o seară de beţie. Şi dacă tot nu puteţi scăpa de migrene, luaţi aspirină înainte de a trage un pui de somn.