Surpriza care te aşteaptă când te loghezi

media_139486864973262800

Sectiunea News Feed a Facebook a fost schimbata recent, iar multi utilizatori s-au trezit peste noapte cu un nou mod de a vizualiza postarile prietenilor pe reteaua de socializare.

Wall Street Cheat Sheet a publicat o lista cu cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stie utilizatorii despre noul News Feed.

Pozele sunt uriase – Fie ca e vorba de pozele prietenilor din vacante sau fotografii insotite de un link, ele iti vor aparea la o dimensiune mai mare decat pana acum, cea ce este un lucru placut, noteaza editorii site-ului citat.

Butoanele sunt patrate – Butoanele pentru pagini, grupuri si jocuri au suferit mici modificari, devenind patrate, iar unele dintre ele au fost redimensionate.

Trei noi fonturi – O alta schimbare subtila are legatura cu fontul. Pe langa cele de baza, Arial si Helvetica, a fost adaugat si un al treilea font, Georgi, folosit la linkuri pentru ca acestea sa nu devina obositoare pentru ochii utilizatorilor.

Noul aspect este inspirat de versiunea pentru dispozitivele mobile – Design-ul paginii de News Feed este similar cu cel folosit pe dispozitivele mobile, asa cum a anuntat anul trecut fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg.

Reclamele au ramas neschimbate – Coloana din dreapta inca mai are sectiunea de reclame, iar link-urile sponsorizate au suferit aceleasi schimbari ca si postarile. Vestea cea mai buna este ca nu vom vedea mai multa publicitate in News Feed ca pana acum.

Sectiunea „Trending” – Sectiunea in care poti vedea prietenii care-si sarbatoresc ziua de nastere si cererile pentru jocurile de pe Facebook s-a mutat sub cea cu notificari.

Design-ul e mai aerisit – Noua pagina de pornire pentru Facebook are un design mai simplu, coloanele sunt distantate intre ele, la fel ca si postarile individuale din News Feed.

Coloana pentru chat a ramas neatinsa – Cei care folosesc chat-ul de pe Facebook nu vor observa schimbari la coloana cu prietenii care sunt online sau la casutele destinate convorbirilor.

Citeste si...  Ce vizită a primit echipa Chelsea la hotel, înainte de meci?