Ar putea deveni cea mai tare staţiune montană din Europa!

munte Iovan1

Pe locul blestemat, in care avionul pilotat de Adrian Iovan s-a prabusit saptamana trecuta, ar putea rasari un adevarat paradis.

Un proiect extrem de ambitios, dezvoltat de doua companii din Cluj si Alba, ar putea revolutiona turismul din Romania. Cele doua firme au achizitionat 6,8 milioane de metri patrati de pasune si padure si vor sa transforme zona in care Adrian Iovan s-a prabusit cu avionul intr-un urias resort ecologic.

Proiectul prevede construirea unui hotel, o pensiune, un restaurant, mai multe case de vacanta construite sub forma de igloo, terenuri de sport, un lac si 24 de kilometri de partii interconetctate. Arhitectura cladirilor este absolut spectaculoasa, iar daca proiectul se va materializa, statiunea va putea concura cu locatiile de lux din Austria sau Elvetia.

Tot ansamblul se va construi cu materiale ecologice, acest lucru fiind o premiera absoluta in tara noastra. Un Master Plan al proiectului „Muntele Mare EcoResort” se afla pe masa autoritatilor locale din judetele Alba si Cluj, zona fiind la confluenta celor doua judete.

Pe 20 ianuarie, un avion al Scolii Superioare de Aviatie Civila a aterizat fortat langa Petreasa, adica la doi pasi de locul unde se va dezvolta noua statiune. Pilotul Adrian Iovan si studenta la medicina Aurelia Ion si-au pierdut viata in tragicul accident, insa alti cinci oameni au fost salvati dupa mai multe ore de cautari, zona fiind in prezent una salbatica.

 

 

Citeste si...  Viitorul vrea să interzică accesul la libera informare?!