Procurorii au cerut, la ultimul termen de judecată în procesul crimei de la metrou, închisoare pe viață pentru Magdalena Șerban, femeia acuzată că a ucis o tânără aruncând-o în faţa metroului. Șerban a spus că regretă ce a făcut și că vrea factură dacă va plăti daune morale, ea fiind gestionar, scrie Mediafax.

„Noi apreciem că a acționat cu intenție, a prevăzut urmările. Vă solicităm să aveți în vedere criteriile generale. A săvârşit acțiunile contra vieții într-o modalitate extrem de gravă din care rezultă ferocitatea şi cruzimea inculpatei. Pe latura penală, noi solicităm pedeapsa în detenție de 10 ani pentru tentativă de omor. Pentru omor, solicităm condamnare detenține pe viață şi pedepse accesorii”, a spus procurorul în fața magistraților Tribunalului București.

La rândul său, în ultimul cuvânt din proces, Magdalena Șerban a spus în fața instanței că și pentru ea a fost o traumă tragedia de la metrou și că încă este șocată.

„Regret faptele comise şi luați în calcul boala de care sufăr. Am fost la ospiciu şi în Spania. Aş vrea ca tot ce plătesc să fie cu factură (referitor la daune morale cerute, n.r.), pentru că eu sunt gestionară. Şi acum sunt şocată de ce s-a întâmplat. Şi sufăr foarte mult, şi pentru mine este o traumă”, a spus Magdalena Șerban.

În apărarea sa, avocatul Magdalenei Șerban a precizat că, deși femeia „pare normală”, are nevoie de ajutor pentru că în momentele de delir, are „tendințe de ucidere”.

„Inculpata a avut o poziție de regret şi nu are antecedente penale. Luați în vedere ca raportul psihiatric spune că discernământul inculpatei era mult scăzut. De asemenea, are şi tulburare delirantă. Aparent pare normală, însă în momentele de delir are tendințe de suicid sau de ucidere. Aceste persoane nu solicită ajutor, sunt aduse de familie. Mi-a spus că regretă foarte mult că nu lua tratament în perioada comiterii faptelor. Suntem de acord cu măsura obligării de tratament. În ceea ce priveşte partea civilă, este de acord să plătească daune materiale. Cu privire la daunele morale, vă rugăm să le respingeți”, a spus apărătorul Magdalenei Șerban.

Citeste si...  Eminem, cercetat pentru versuri amenințătoare la adresa lui Ivanka Trump

Iubitul fetei care a murit, după ce Magdalena Șerban a împins-o, a declarat că întâmpină greutăți de când ea nu mai e: „Aveam o relație din 25 decembrie 2015 cu Alina. Eram foarte apropiați şi locuiam împreună la parinții mei. Urma să ne căsătorim. Ea participa la cheltuielile necesare casei. Viața mea a fost destul de grea după acest incident. Am avut o stare destul de deteriorată şi plângeam foarte des, dar am avut noroc cu prietenii şi cei apropiați care au avut grijă de mine”. El îi cere Magdalenei Șerban daune în valoare de 100.000 de euro.

Apărătorul Alexandrei Anne-Mary Costache, fata care a reuşit să se salveze, a spus că tânăra cere despăgubiri materiale și morale, ea încă fiind consiliată psihologic.

„Solicităm să obligați inculpata la plata de daune materiale, contravaloarea plăților pentru şedințele de psiho-terapie ale victimei, dar şi pentru şdințele de psihoterapie care vor urma. Este nevoie de şedințe pe o durată îndelungată. Are probleme de stres post-traumatic. Psihologul care o consiliază spune că nu se pune problema în prezent a unei vindecări. Dacă cineva apare brusc lângă ea îi crează probleme. Despăgubirile materiale sunt în cuantum de 12.000 de lei. Despăgubirile morale sunt de 50.000 de euro”, a spus avocatul.

Magdalena Şerban, femeia acuzată că a ucis o tânără aruncând-o în faţa metroului la finalul lui 2017, a fost trimisă în judecată în urmă cu câteva luni, în stare de arest preventiv, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru infracţiunile de omor calificat şi tentativă de omor.

Magdalena Şerban a fost arestată preventiv la finele anului 2017, pentru că a împins două tinere în faţa metroului, una dintre acestea decedând în urma impactului cu trenul, cealaltă reuşind să se salveze la timp. Femeia a fost supusă unei expertize psihiatrice, care s-a încheiat în luna februarie 2018. Expertiza psihiatrică efectuată Magdalenei Şerban a dovedit că aceasta poate răspunde penal, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

loading...