Esti stresata dupa o zi grea la munca? Nu e niciun remediu mai bun si mai rapid decat un pahar de vin baut acasa, pe canapea, inainte de culcare. Dar cat de nociv este obiceiul de a bea cate un pahar de vin in fiecare seara?

ce-patesti-daca-bei-un-pahar-de-vin-in-fiecare-seara_size2

Christina Merryfield, medic nutritionist la spitalul Bupa Cromwell, spune alcoolul nu este daunator daca este consumat cu moderatie, chiar si zilnic. 

„Atata vreme cat esti in limitele „de siguranta” – adica, pentrru femei,  nu mai mult de un pahar (in jur de 250 ml) pe zi, ar putea avea parte chiar de unele beneficii de pe urma consumului moderat de vin”, spune specialista in nutritie.

Si Dr Laurence Gerlis, de la clinica londoneza SameDayDoctor, spune ca un pahar de vin pe zi este ok: poate fi bun pentru inima!

Dar cat de nociv este alcoolul atunci cand il consumam in cantitati mari intr-o singura noapte, de exemplu?

Daca alcoolul consumat cu moderatie nu ne creeaza probleme de sanatate, o noapte de betie poate avea efecte catastrofale asupra organismului nostru. Specialistii spun ca o femeie nu ar trebui sa consume mai mult de 250 – 300 de ml de alcool pe zi si sa aiba cel putin doua zile pe saptamana in care sa nu consume alcool deloc.

„Regula asta se aplica indiferent de cat de des sau rar bei. Degeaba te feresti de alcool toata saptamana, daca sambata seara bei cat pentru toate zilele saptamanii. Alcoolul in cantitati mari iti poate distruge sanatatea pe termen lung”, spune Christina Merryfield, medic nutritionist la spitalul Bupa Cromwell.

Citeste si...  Oana Lis este răpusă de durere din cauza bolii soţului ei