Life, Stiri

Ce nu ştiai despre virginitate?

Fecioria nu este un termen definit ştiinţific

virginitate

Virginitatea este un alt subiect considerat tabu pentru anumite persoane. Insa cu totii ne nastem virgini si cu totii ne pierdem virginitatea, mai devreme sau mai tarziu, in functie de credinta sau dorinte personale. Sa vedem ce nu se stie despre virginitate!

Virginitatea nu este un termen definit stiintific. O persoana care nu a intretinut relatii sexuale este considerata virgina. Insa virginitatea este in stransa legatura cu himenul si exista chiar si proceduri chirurgicale de redobandire a virginitatii prin repararea himenului rupt in cazul femeilor.

La fel de bine, himenul se poate rupe in timpul altor activitati decat cele sexuale: un control ginecologic de rutina, sport, tampoane interne, nastere (cand himenul este elastic se poate ca acesta sa nu se rupa in timpul contactului sexual), etc.

Se crede ca toate femeile sangereaza la primul contact sexual si asta este semnul pierderii virginitatii. Ei bine, acesta nu este decat un mit din popor care nu are legatura cu realitatea. De fapt, himenul poate fi rupt inaintea primului contact sexual (asa cum am explicat mai sus) sau poate fi atat de elastic incat sa nu cedeze la primele contacte sexuale.

Un alt lucru pe care adolescentii il cred despre virginitate este ca la primul contact sexual nu pot ramane insarcinate. Foarte multe tinere cred ca primul contact sexual, fiind scurt, nu poate duce la o sarcina nedorita. Din nou acest aspect este unul fals, deoarece poti ramana insarcinata oricand, mai ales daca ciclul nu este regulat (si asta se intampla in cazul majoritatii adolescentilor) si nu se foloseste o metoda de protectie.

O alta “credinta” este aceea ca prima data va fi dureros. Acest lucru depinde insa foarte mult de experienta barbatului, de elasticitatea himenului femeii, de pregatirea psihologica a acesteia si de cunoasterea catorva notiuni de baza a tehnicilor sexuale. De aceea, prima experienta sexuala este diferita de la femeie la femeie, una acuzand dureri, in timp ce cealalta fiind foarte relaxata si simtind chiar si placere.

Se mai crede si ca urinarea dupa sex este o metoda de contraceptie. De fapt, cele doua canale, cel prin care urinezi si vaginul in care se afla sperma, nu sunt conectate, deci urina nu curata sperma din vagin, asa cum se crede. Medicii recomanda urinarea dupa orice contact sexual deoarece urina are rolul de a curata zona de microbi si bacterii si de a reduce riscul infectiilor urinare. Doar in cazul barbatilor canalul prin care este eliminata sperma si urina este acelasi.

blank