Deși aceste echipamente au cunoscut o utilizare tot mai frecventă în ultimii ani, sunt puține la număr persoanele care știu într-adevăr cum să aleagă din gama variată de pompe submersibile exact acele produse care le pot îndeplini nevoile. În mediul fizic, dar și în cel online, există numeroase informații ce pot folosi drept ghid celor aflați în căutarea unor pompe submersibile, însă tot experții în domeniu pot oferi cele mai avizate recomandări. În acest sens, specialiștii de la Braco MES explică mai detaliat totul despre pompele submersibile la adresa web www.braco-ventilatoare.ro/pompe-submersibile.

Înainte de a trece la explicații mai detaliate, profesioniștii ne explică ce sunt de fapt aceste echipamente. Pompele submersibile reprezintă dispozitive deosebit de eficiente de pompare a apei și au aplicații diverse. O pompă submersibilă poate fi folosită, spre exemplu, pentru irigații, pentru întreținerea grădinilor și culturilor, pentru alimentarea cu apă a unei case, ori pentru evacuarea apelor reziduale din diverse incinte.

Cum alegi o pompă submersibilă?

Există numeroase criterii de care trebuie să ții cont atunci când alegi o pompă submersibilă. Principalul este însă scopul în care aceasta va fi utilizată, întrucât destinația echipamentului va determina ulterior și necesarul de debit, putere, dar și restul parametrilor tehnici.

Pentru a vă face o idee despre diversitatea acestor echipamente eficiente, pagina web www.braco-ventilatoare.ro/pompe-submersibile prezintă numeroase detalii tehnice, alături de recomandări avizate pentru selecția pompelor submersibile.

După cum am menționat anterior, pompele submersibile sunt destinate diverselor aplicații. Poate fi astfel vorba de alimentare cu apă a diverselor spații rezidențiale, dar și a celor industriale sau comerciale. Pompele submersibile mai pot fi folosite pentru irigații, dar în egală măsură dau dovadă de eficiență atunci când sunt utilizate pentru evacuarea apelor reziduale.

Odată cunoscut scopul utilizării, există de asemenea o serie de alți parametri de avut în vedere la alegerea unei pompe submersibile:

  • Adâncimea de la care va fi pompată apa, respectiv distanța până la luciul apei, reprezintă un aspect deosebit de important. În funcție acest parametru, se va alege și pompa submersibilă potrivită, de putere mai mare sau mai mică.
  • Debitul necesar constituie de asemenea un criteriu important de selecție. Acesta va fi calculat în funcție de numărul consumatorilor, respectiv totalul robineților și aparatelor ce necesită alimentare cu apă. Debitul total necesar va fi obținut însumând valorile cerute de debit pentru fiecare consumator în parte.
  • Diametrul puțului din care urmează să fie extrasă apa este de asemenea foarte important. Pentru o funcționare optimă, acest diametru trebuie să fie mai mare, comparativ cu cel al pompei alese, în așa fel încât între pompă și peretele puțului să existe o distanță minimă recomandată de 2,5 cm.

Având în vedere toate aceste elemente, selecția unei pompe submersibile nu mai constituie o misiune atât de dificilă. Fișele tehnice ale unui astfel de echipament trebuie de asemenea urmărite îndeaproape pentru o alegere corectă. Dacă întregul proces pare însă mult prea solicitant, se poate opta și pentru consultanța specializată. Mai multe informații pot fi obținute de pe pagina http://www.braco-ventilatoare.ro/pompe-submersibile, sau contactând direct reprezentanții diviziei Braco MES – pompe submersibile.