Ce nereguli a descoperit Brigada Rutieră dupa razia taxi

0

Brigada Rutieră București anunță că în ultimele două zile au fost verificate 170 de autoturisme folosite pentru taximetrie și că au fost aplicate 96 de sancţiuni contravenționale. În timpul controalelor au fost identificați și doi șoferi care făceau taximetrie, dar aveau permisele suspendate, anunță Mediafax.

Brigada Rutieră București anunță ca cele 96 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 39.000 de lei, au fost aplicate pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie.

Totodată, sâmbătă a fost identificat un bărbat în vârstă de 65 de ani care făcea taximetrie fără autorizație și cu permisul de conducere suspendat. Un caz similar a fost înregistrat câteva ore mai târziu, fiind vorba de această dată de un bărbat în vârstă de 62 de ani. În ultima situație, polițiștii au mai stabilit că omul nu este la prima abatere: „Persoana în cauza avea întocmite mai multe dosare de cercetare penală pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat”.

În cazul celor doi au fost întocmite două dosare de cercetare penală pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat, se arată în comunicatul Brigăzii Rutiere.

În cadrul verificărilor au fost identificați 17 șoferi care nu dețineau autorizaţie taxi valabilă, iar în cazul acestora a fost dispusă măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare.

Într-un alt caz, polițiștii au găsit un taximetru dotat cu aparat de taxare ce putea să modifice tariful curselor. În aceasta situație a fost sancționat șoferul cu o amendă în valoare de 5000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.