Fiul lui Dorin Cocoş, Alin, a decis să urmeze exemplul dat de tatăl său şi, pe 20 februarie, a făcut o declaraţie procurorilor, în care îşi recunoştea vina.

dorin_cocos_si_fiul_sau_alin_89251100

Alin Cocoş a oferit o declaraţie succintă, în care şi-a recunoscut vina şi implicaţia.

Fiul lui Dorin Cocoş a precizat că el a fost puntea de legătură dintre tatăl său şi Sergiu Diacomatu, care îi era prieten şi că aşa s-a ajuns la soluţionarea dosarului de retrocedare a lui Gheorghe Stelian.

Alin Cocoş a declarat că a participat la o întâlnire dintre tatăl său şi Diacomatu, care a avut loc la hotelul din Bucureşti al lui Dorin Cocoş şi a asistat la un transfer de bani.

„Tatăl meu, Cocoş Dorin, i-a înmânat lui Diacomatu o sacosă din plastic care conţinea bani”, afirmă Alin Cocoş în declaraţia sa.  

Acesta a precizat că nu ştie despre ce sumă era vorba dar că, fiind vorba despre o sacoşă, consideră că era vorba despre o sumă considerabilă.

Procurorii nu au fost mulţumiţi de declaraţiile lui Alin Cocoş, aşa că au cerut şi obţinut reţinerea acestuia în arest preventiv, la fel ca şi tatăl său, Dorin.

Dorin Cocos este acuzat de trafic de influenta (doua fapte) si dare de mita, iar fiul acestuia, Alin Cocos, de complicitate la trafic de influenta si complicitate la dare de mita.

Potrivit DNA, la data de 14 iunie 2014, Alina Bica a primit in mod indirect, prin intermediul lui Ionut Mihailescu si in cote parti egale cu acesta, un teren in suprafata de 4.425 metri patrati situat in Snagov, judetul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost in stransa legatura cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la data de 15 martie 2011, in calitate de secretar de stat si de reprezentanta a Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, a unui dosar de despagubire pentru un teren din Capitala evaluat la 377.000.000 lei, beneficiar fiind Gheorghe Stelian.

In schimbul influentei exercitate asupra Alinei Bica si a altui membru al Comisiei, Dorin Cocos a pretins si primit de la Gheorghe Stelian (denuntator in dosar) suma de 10 milioane euro.

Citeste si...
Fiul lui Dorin Cocoş, chemat din nou la DNA, după plecarea Elenei Udrea