Deranjată de comentariile preşedintelui Iohannis privind traficul din Bucureşti, primarul Gabriela Firea îi răspunde şefului statului ironic. „Ştiţi, există o emisiune celebră în România, „Schimb de mame”. Să înţeleg că se doreşte un schimb de job-uri? Domnul preşedinte şi-ar dori un schimb de job-uri, să vină la Primărie, iar eu la Preşedinţie?”, a spus Firea.

Primarul General a comentat că traficul din Bucureşti „nu s-a aglomerat de când Gabriela Firea este primar” şi l-a sfătuit pe preşedinte să nu compare Capitala cu Sibiul, unde el a fos edil. 

„Este regretabil modul în care Klaus Iohannis, ca fost primar, face afirmaţii ca o persoană care nu cunoaşte din interior administraţia publică locală. El a spus că se impun măsuri şi investiţii în infrastructura de trafic şi, de asemenea, în managementul traficului.  Îl informez respectuos şi îi stau la dispoziţie ca să înţeleagă eforturile depuse cu echipa de la Primăria Capitalei pentru ca problemele din trafic să-şi găsească o rezolvare.Sunt probleme complexe, structurale, de 26 de ani, nu s-a aglomerat traficul de când este Gabriela Firea primar. Nu se poate compara oricum nivelul Capitalei României, Bucureştiul cu municipiul Sibiu, care are în jur de 150 de mii de locuitori, nici jumătate cât un sector al Capitalei. Iar problemele sunt mult mai complexe şi nu se poate face referire la ele uşor ironic şi în treacăt, în plimbarea bicicletei. Ce pot să spun? Folosind acelaşi ton al domnului preşedinte, ştiţi, există o emisiune celebră în România, „Schimb de mame”. Să înţeleg că se doreşte un schimb de job-uri? Domnul preşedinte şi-ar dori un schimb de job-uri, să vină la Primărie, iar eu la Preşedinţie?”, a spus Gabriela Firea, la România TV.

Citeste si...
Premierul Ludovic Orban a luat foc după atacurile lui Firea: O aştept să vină cu măsuri concrete

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, în timpul unei plimbări cu bicicleta, că Bucureştiul este frumos, dar traficul este infernal, indiferent de anotimp.

„Am constatat că primăvara Bucureştiul este frumos, dar traficul este infernal indiferent de anotimp. Aici se impun îmbunătăţiri. Mi-aş dori să văd mai multă lume pe jos, pe biclicletă. De la reşedinţă până aici am făcut trei minute”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a făcut o plimbare cu bicicleta în Capitală, luni seara.

Cu puţin timp înainte de a ajunge în zona Arcului de Triumf, presa a fost informată de acţiunea preşedintelui.