A venit în pelerinaj să se roage pentru sănătate

preoti

O femeie de 61 de ani cu probleme cardiace, care participa la pelerinajul la moaştele Sfintei Parascheva, de la Iaşi, a murit, vineri, la Spitalul „Parhon”, din municipiu, unde a fost dusă în stare gravă.

Femeia venise la Iaşi, la slujba de Sfânta Parascheva. Aceasta se afla la rând la raclă în momentul în care s-a sfârşit. „Femeia era probabil cardiacă”, a spus medicul coordonator Luminiţa Budron.

„Pacienta a intrat în stop cardio-respirator. În fiecare an am avut decese. Pelerinii care stau în corturi câteva nopţi în şir, pacienţii nu se alimentează, nu se hidratează. Pacienţii cardiaci în proporţie de 70% – 80% au de suferit din cauza temperaturilor scăzute”, a mai spus Luminiţa Budron.

Din primele date, se pare că femeia s-ar fi aşezat la rând pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva încă din cursul nopţii de joi spre vineri şi că, pe fondul oboselii, dar şi al lipsei hranei, i s-ar fi făcut rău.

Marius Ţăranu, de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, a declarat că 30 de persoane au leşinat în timp ce stăteau la coadă, câţiva dintre pelerini fiind transportaţi la spital.

 

Citeste si...
Angajați ai Ambasadei României din Spania, infectați cu COVID 19