Bianca Andreescu a devenit sâmbătă prima sportivă din Canada care câștigă un turneu de Grand Șlem, la single. Jucătoarea cu origini românești s-a impus în finala de la US Open, împotriva Serenei Williams, 6-3, 7-5.

Bianca Andreescu a avut tot timpul parte de suportul părinților, Nicu și Maria Andreescu, care sunt prezenți la aproape fiecare meci jucat de aceasta. Fostul lider mondial, Chris Evert, a lăudat încrederea acestora în sportiva de 19 ani, la ESPN, în momentul în care își felicitau fiica pentru victorie.

„Oamenii ăștia au venit din România în Canada cu două valize și nimic altceva. Au crezut însă în visul Biancăi, au sprijinit-o în tot ceea ce a făcut, iar acum văd cum fata lor a cucerit US Open. E incredibil!”

Evert a amintit doar un detaliu din ce a povestit tatăl Biancăi în urmă cu câteva zile, pentru The Globe and Mail. Într-un interviu pentru publicația canadiană, acesta a dat detalii despre momentul în care cuplul a emigrat din România în Canada, în 1994, înainte ca Bianca să se nască.

„Am ajuns în Canada cu două valize și atât. Am avut o primă impresie foarte bună, când am sosit. Am venit dintr-o fostă țară comunistă.

Am vrut să ajungem în Canada pentru a începe o viață nouă și pentru a oferi un viitor cât mai bun pentru viitorii noștri copii”, a dezvăluit Nicu Andreescu.

Părinții ei au amintit și de perioada când Bianca avea doar câțiva ani de zile. Conform acestora, noua campioană de la US Open era extrem de activă, iar pentru a-și consuma energia, au trebuit s-o înscrie la mai multe activități, precum fotbal, înot, dans sau karate.

Citeste si...
CEO-ul TikTok Kevin își dă demisia ca urmare a presiunilor lui Trump

Bianca Andreescu, victorie în două seturi cu Serena Williams
Andreescu a obţinut victoria după o oră şi 39 de minute, dar succesul său putea fi chiar mai rapid, dacă nu rata o minge de meci la scorul de 5-1 în setul secund. Williams a reuşit să revină şi să egaleze, 5-5, dar Andreescu a câştigat două game-uri şi a obţinut victoria.

Bianca Andreescu a avut 5 aşi şi a comis 3 duble greşeli, iar Serena a reuşit 9 aşi, dar a comis şi 8 duble greşeli. Jucătoarea canadiană a reuşit 18 winners, dar a avut şi 17 erori neforţate, în timp ce Williams a contabilizat 33 de winners şi tot 33 de erori neprovocate.

Bianca Andreescu, premiu uriaş după triumful de la US Open
Canadianca va primi pentru triumful de la New York 3.468.000 de euro (3.850.000 de dolari).

Andreescu a câştigat la US Open mai mult decât în restul carierei. Adunase din tenis 2.178.283 de euro (2.417.873 de dolari). Cea mai mare parte a sumei o obţinuse în acest an, în care a „explodat” în circuitul WTA: 1.983.788 de euro (2.201.985 de dolari).

Cu premiul de la US Open, câştigurile însumate ale canadiencei de origine română au ajuns la 5.646.283 de euro.

Andreescu a mai cucerit în acest an trofeele de la Indian Wells şi Toronto şi a mai jucat finala de la Auckland.