Olivia Steer este adepta stilului alimentar vegan şi se pare că a reuşit să insufle acest lucru şi soţului său Andi Moisescu, dar şi celor doi copii.

Olivia Steer nu numai că este adepta alimentaţiei raw-vegan, ci este şi autoarea  mai multor cărţi despre acest regim iar recent a povestit cum a decis să treacă de la alimentaţia obişnuită la cea vegană.olivia steer si andi

 „Am avut două cazuri de cancer în familie. Când s-a îmbolnăvit Lavinia, am început să caut informaţii în zona naturopatiei, care să ajute tratamentul alopat cu citostatice, ce nu părea să facă faţă deloc. Citind şi mai ales punând chiar eu în practică ce citeam, am ajuns să mă conving că moştenim nişte obiceiuri alimentare teribil de nocive, care ne subminează sănătatea. Eram însărcinată cu Luca în a cincea luna, atunci când am citit prima oară Studiul China şi am înţeles ce e cazeina, proteina din lapte, şi impactul ei negativ asupra sănătăţii. Şocul lecturii a fost atât de puternic, încât de a doua zi n-am mai putut să beau iaurt, deşi până atunci fusese aliment de bază. La nici două săptămâni după ce am renunţat cu desăvârşire la orice produse lactate, tenul meu a devenit incredibil de luminos şi au dispărut toate problemele mele cutanate. Era evident că nu e o întâmplare, că lucrurile urmează traseul logic al cauzei şi efectului. Apoi încet, au revenit energia şi bună-dispoziţie – fără a avea nevoie de un motiv. Curând am şi uitat că am trăit vreodată stări de letargie şi dureri de cap.”

Olivia Steer a a povestit şi-a cum a reuşit să-l convingă pe Andi Moisescu, dar şi pe copiii lor de beneficiile alimentaţiei raw-vegane. „Dulciurile sunt marea ispita, iar lupta împotriva lor a fost inegală, multă vreme. De altfel, aşa s-a născut şi cartea <<Dulciuri de poveste>>, din dorinţa de a găsi o alternativă bună pentru ororile dulci din comerţ, cu zahăr alb, făină albă, bicarbonat de sodiu, praf de ouă, emulgatori, coloranţi… Şi lista continuă. Când am scris cartea m-am oprit doar la acele reţete care presupun ingrediente autohtone, uşor de procurat – cu unele mici excepţii. Adică fructe proaspete, nuci felurite şi miere aurie. Toate sunt atât de gustoase – şi simplu de făcut – că bat la fundul gol otrăvurile dulci din comerţ. În privinţa lui Andi a fost mai uşor pentru că s-a convins singur că mâncând vegan se simte foarte bine. ” a spus Olivia Steer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.