Judecătorii Curții Constituţionale a României au decis că legea care le dă primarilor pensii speciale este neconstituţională! Decizia judecătorilor CCR a fost luată în unanimitate iar la finalul ședinței, președintele CCR a declarat:
„Nu se spune dacă această sumă care se acordă este pensie, este, indemnizaţie, este salariu, este un cadou. Nu se spune în lege nicăieri. Legile trebuie să fie clare. Se încalcă aceste aspecte. E o problemă de inegalitate, pentru că unii aleşi primesc, alţii nu primesc. Trebuie să se indice sursa de finanţare”.

zegrean
În privința pensiilor speciale ale primarilor, Guvernul a făcut o sesizare la CCR la finalul anului trecut pe motiv că unele aspecte nu sunt destul de clare. Mia exact, conform clor de la Guver, prin această lege se încălcă mai multe articole din Constituţie referitoare la instituirea unui regim special de privilegii pentru anumiţi aleşi locali, acordarea retroactivă a drepturilor speciale şi neasigurarea finanţării pentru indemnizaţiile nou create. Acum, se pare că CCR a dat dreptate Guvernului, respingând legea.

Citeste si...
Nereguli ale foştilor primari PDL cu Fondul de Mediu

„În forma adoptată, există cel puţin 16.300 de potenţiali beneficiari ai legii. Efortul bugetar în 2016 se ridică la 469 milioane lei. (…) Deficitul bugetar rezultat este de 395 milioane lei, peste deficitul agreat de Parlament, şi tinde să agraveze stabilitatea cadrului fiscal bugetar. În plus, având în vedere că legea retroactivează, numărul beneficiarilor poate fi mult mai mare, ca şi impactul asupra bugetului de stat”, arăta Guvernul.