Președintele Comisiei juridice, Robert Cazanciuc, a declarat, marți, că Ludovic Orban a intrat într-o logică „de torționar”, în care vrea cu orice preț să își trimită fostul lider al partidului în fața instanței, adăugând că liberalul nu știe ce cuprinde dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu, conform Mediafax.

„Nu avem o dispoziție legală care să ne spună că trebuie să facem aceast dezbatere într-un termen. Discutăm oricum de fapte de acum 10 ani. Cred că liderul PNL-ului intră într-o logică de torționar, în care vrea cu orice preț să își trimită fostul lider al partidului în fața unei instanțe fără să știe dacă sunt probe. Cred că domnul Orban nu știe ce este în acest dosar. Sunt membrii PNL care au studiat. Această soliocitare a venit la finalul anului trecut în Parlament, pentru fapte cu mai bine de 10 ani de zile. Colegii mei din Senat au vrut să studieze dosarul”, a declarat Robert Cazanciuc, întrebat despre cererea lui Ludovic Orban la CSM de a sesiza CCR cu privire la dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Senatorul PSD a mai spus că o prioritate pentru Comisia juridică sunt actele normative, nu dosarele penale.

Citeste si...
Gabriela Firea: 'Nu candidez la preşedinţia României'/ Despre susţinerea PSD pentru Tăriceanu: 'Un moment de mare tristeţe'

„De ce ar fi o prioritate acest raport? Trebuie să punem pe primul loc dosarele penale sau actele normative? Cred că prioritate sunt legile pentru cetățeni”, a conchis Cazanciuc.

Comisia juridică a Senatului a suspendat ședința de marți din cauza lipsei de cvorum. Deși nu figura pe ordinea de zi, forul fi trebuit să dea un raport pe solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. Următoarea întrunire ar putea fi miercuri.

Declarațiile lui Robert Cazanciuc vin în contextul în care Ludovic Orban a transmis o scrisoare deschisă adresată Liei Savonea, în care i-a cerut președintelui CSM să sesizeze CCR în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. Liderul PNL i-a comunicat acesteia că șeful Senatului se sustrage din ancheta penală.

DNA a solicitat Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.