U

Un număr de 124.000 de români şi 26.000 de străini au apelat la serviciile de relaxare oferite de centrele SPA din România în cursul anului trecut, se arată într-un studiu recent.

Potrivit broşurii SPA Business 2014, cifra de afaceri cumulatã a centrelor SPA din România, aferentã anului 2013, se ridică la aproximativ 6,5 milioane euro, în creştere cu 5% faţă de 2012.

Din totalul de 6,5 mil. euro nu fac parte abonamentele la sali de fitness sau piscine şi nici alte terapii care nu sunt incluse în categoria serviciilor de relaxare (ex. masaje anticelulitice sau alte tratamente de slăbire şi înfrumuseţare).

Rezultatele studiului aratã că preţul mediu al unui tratament de relaxare în România este de 150 lei.

În anul 2013 şi la începutul anului 2014 au fost deschise mai multe centre spa de talie internaţională (Premier SPA, Stejarii Country Club), atât din punctul de vedere al calităţii serviciilor oferite, cât şi din cel al dotărilor.

Ele se alăturã altor investiţii importante din anii anteriori, care deja au contribuit semnificativ la dezvoltarea pieţei spa din România. Dar totodată se remarcã numeroase investiţii în zone spa în cadrul pieţei Balneo, potrivit analizei realizate de cãtre despreSpa.ro.

Citeste si...  Şoc! Uite ce bărbat frumos o iubeşte pe Lady Gaga!