Dragoș Doroș, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), a făcut o afirmație incredibilă în cadrul unui interviu acordat Revistei Capital. Acesta a spus câți proprietari ai marilor averi au fost controlați în trei ani.

„La controlul averilor mari e altă tehnologie, avem un departament dedicat încă din 2012, munca e cu totul altfel. Investigaţia e mai amplă, inspectorul ANAF trebuie să afle care este averea, sursa averii, conturile, care sunt rudele pe nume cărora are averea. Primul pas e să îl inviţi la discuţii. Dacă refuză să îşi declare averea şi să plătească impozit urmează executarea.

Din păcate, procedura este de durată. În trei ani am verificat 30, acum verificăm alţi 30 şi urmează să luăm un nou lot de astfel de persoane. Investigaţiile sunt în curs. O să finalizăm câteva astfel de investigaţii în următoarea perioadă. Eu îmi doresc să fie mai multe în investigaţie. Vrem să modificăm procedura, să mai eliminăm nişte etape, în aşa fel încât lucrurile să se mişte mai repede. E prea lentă acum. E vorba de modificări tehnice. Însă e nevoie de infrastructură în direcţia de control, dar şi de personal”, a precizat Dragoș Doroș.

Citeste si...  ANAF a început procedurile de confiscare a imobilelor şi terenurilor Grivco şi Antena