Fosti si actuali oficiali oficiali romani si bulgari au primit interdictie de calatorie in Statele Unite din cauza condamnarilor lor pentru coruptiei, a informat, diplomatul american Hoyt Brian Yee, la audierea de marti din subcomisia pentru afaceri europene si Eurasia din cadrul comisiei de afaceri externe a Camerei Reprezentantilor.
 
Fostul prim ministru, Adrian Nastase a dezvaluit primul, pe blogul sau personal, ca el este printre cei care au interdictie in SUA din 2012, cand nu fusese inca condamnat definitiv.
0905_SUA_Flag
Interdictie a primit si baronul de Constanta Nicusor Constantinescu, care s-a vazut nevoit sa faca eforturi considerabile sa poata ajunge totusi in SUA pentru tratamentul medical. Nici el nu este condamnat, ci in faza urmarire penala, respectiv judecata. El a reusit sa obtina in final o viza umanitara, pe baza certificatelor medicale care aratau cat de grava e starea sa de sanatate si ca ea se poate ameliora cu tratament in SUA.
 
Liviu Dragnea, proaspat condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, ar putea fi si el printre cei cu interdictie in SUA, insa el sustine ca deocamdata nu a fost informat de ambasada de o eventuala retragere a vizei. Interdictiile de calatorie in SUA i-ar putea viza pe toti politicienii anchetati, arestati preventiv sau condamnati pentru fapte de corpuptie, lucru pe care dimplomatul american nu l-a negat, nu l-a ascuns, ba chiar l-a recunoscut.
Citeste si...  Hellvig nu mai este dorit de americani?