Culinar

Câteva idei de reţete pentru sărbători

Aperitiv cu iaurt

blankBLATUL:

4 ouă
200 ml iaurt
4 linguri făină
1 praf de copt
putină sare

Se amestecă bine gălbenuşurile cu iaurtul, făina, praful de copt şi sarea, iar la sfârşit se adaugă încet albuşurile bătute spumă. Se coace în tava de la cuptor, la foc încins.

CREMA:

30 gr gelatină
1 litru iaurt
1 kg maioneză
10 ouă fierte tari
400 gr şuncă presată
300 grame morcovi fierţi
castraveţi muraţi după gust

Gelatina se înmoaie în apă, apoi se amestecă cu iaurtul şi cu maioneza. Ouăle fierte, şunca presată, morcovii fierţi şi castraveţii muraţi se taie cubuleţe, se asează peste blat. Peste acestea se toarnă compoziţia de iaurt cu maioneză. Se lasă la frigider să se răcească. Apoi se taie bucăţi şi se ornează cu gogoşar.

blank