România a părăsit rușinos EURO 2016 fiind invinsă de Albania după 68 de ani. Românii au făcut un meci execrabil iar concluziile trase de jurnalistul Cătălin Tolontan nu pot fi decât amare, dar al dracului de adevărate.

”Am înghețat la 30 de grade! A greșit Iordănescu, dar a greșit și Federația cînd a mers la cea mai mica dintre cheltuielile posibile. Și, peste toate, jucătorii sînt autorii contraperformanței de azi
”Asta a fost valoarea noastră”, spune Ciprian Tătărușanu la finalul meciului.

0-⁠1 cu Albania. E stare de șoc în țară.

Au căzut blogurile din cauza traficului. Oamenii așteaptă confirmarea suferinței.

Cam asta e valoarea noastră. Tătă, dar valoarea e așa cum ți-⁠o faci! Valoarea e un proces, e muncă și învățare continuă, așa cum frumos a spus Felix Drăghici.

Trei zile te-au căinat toți specialiștii fotbalului după meciul cu Franța. Au apărut imagini din spate, care arătau că ai fost jenat, așa e, dar ai ieșit tîrziu pe centrare și nici o voce lucidă din lotul României n-a avut curajul să o spună. Ca să nu te supere.

Ai ajuns la minge după Giroud, acesta este adevărul.

La fel de tîrziu ai ieșit și astăzi! Ai eliberat poarta pentru golul istoric al Albaniei.

E păcat, mai ales că nu ai fost dintre jucătorii placizi ai ”naționalei” noastre la acest turneu final. Dimpotrivă, fără tine am fi luat mai multe goluri.

Citeste si...
ALERTĂ Donald Trump AMENINȚĂ că ÎNCHIDE frontiera cu Mexicul și trimite ARMATA

Legătura la Lyon.

”Ce vă reproșați?”, îl întreabă reporterul Dolce Alex Săbău pe Anghel Iordănescu. ”Chiar nu ne reproșăm nimic! Nu e o seară atît de neagră pe cît o vedeți dumneavoastră”, răspunde selecționerul, înghețîndu-ne.

E o căldură musonică în țară, dar scoți aburi ascultîndu-l pe Iordănescu.

”Albania nu mai e aceea de pe vremea lui Gicu Dobrin și Dumitrache!”, adaugă el.

Așa e, dar nici noi nu mai sîntem cei de pe vremea lui Raț! Mățel a prins o seară horror, Raț era mai bun și dacă se încălța invers cu ghetele.

Undeva are dreptate Iordănescu: avem opt jucători fără echipă!

Selecționerul fuge înainte de a termina reporterul fraza. ”N-am apucat să-l întreb pe selecționer dacă este ultimul său meci pe banca naționalei”, murmură omul cu microfonul. Sentimentul general e că Iordănescu nu vrea să plece de bună voie, mai are ceva conturi de reglat cu Burleanu.

Ce mai e de zis?

Am descrescut de la meci la meci, n-am dat nici un gol din acțiune în 270 de minute, n-am avut în nici una dintre cele 6 reprize mai multe ocazii clare decît adversarul!

Am ieșit pe ultimul loc într-o grupă medie ca valoare.

Și n-am avut curajul să spunem adevărul, de la primul și pînă la ultimul minut”, scrie Cătălin Tolontan pe tolo.ro.