Cu siguranţă aţi auzit de nenumărate ori faptul că trebuie să bem doi litri de apă pe zi pentru o viață sănătoasă.  Medicii susţin că apa are un efect benefic pentru organism și chiar încetineşte procesul de îmbatrânire. În realitate, această ‘regulă’ nu este chiar adevărată întrucât suntem diferiți și astfel avem nevoi diferite de hidratare. 

”Se consideră că toată lumea trebuie să consume 8 pahare de apă pe zi, adică 2 litri şi adevărul, din punct de vedere medical, nu e chiar aşa pentru că noi nu suntem standard. Firesc este că această cantitate de apă să fie raportată la greutatea organismului, la efortul care se depune şi, bineînţeles, la zona geografică în care ne aflăm, la anotimp.  

Cafeaua iese din discuţie, cafeaua ne deshidratează, dar supele, de exemplu, ne hidratează. De asemenea, ceaiurile îndulcite cu miere şi ele ne hidratează. Bineînţeles, dacă nu sunt din plante diuretice” explică Dr. Andreea Dragomirescu, medic primar medicină generală.

Citeste si...
În parcul Herastrău, un om a fost electrocutat pe podul CFR

Cum calculăm de fapt câtă apă trebuie să consumăm și ce facem când apare deshidratarea explică la Digi24 dr. Ruxandra Constantina, medic primar medicină generală.

”Ar fi o metodă de calcul, să spunem, trebuie să bem cam 30-40 de ml pe kg corp pe zi. Simptomele deshidratarii pot fi reprezentate de o senzaţie de sete, de buze uscate, piele uscată, o stare de astenie, de somnolenţă, mergând până la forme mai grave. Este bine să nu lăsăm să ne apară această senzaţie de sete sau în momentul în cae a apărut, imediat să bem”.