La finalul acestei sesiuni, senatorii şi deputaţii din cel mai numeros Parlament stau foarte prost, dacă e să ne raportăm la numărul legilor iniţiate de ei, relatează Antena 3.

100-euro

În doi ani şi jumătate de când şi-au început activitatea, parlamentarii au adoptat 255 de iniţiative proprii dintr-un total de 919 legi. Restul au fost ordonanţe de urgenţă, ordonanţe simple sau proiecte elaborate de către ministere, pe care aleşii le-au votat după dictare, aşa cum le-a indicat liderul de grup.

Mai exact, 321 dintre toate legile erau ordonanţe de urgenţă care erau oricum în vigoare când au dat ei votul. Cele mai multe dintre iniţiativele legislative ale parlamentarilor care au fost promulgate şi au intrat în vigoare sunt, însă, legi fără prea mare impact asupra vieţii românilor.

Citeste si...
Medicii s-ar putea PENSIONA la 67 de ani. Un fost ministru al Sănătăţii a depus PROIECTUL la Senat

Au mai mult un caracter festiv. Amintim doar câteva dintre zecile de legi de acest fel: lege pentru instituirea Zilei Limbii Slovace, pentru instituirea Zilei Limbii Cehe, 23 Aprilie – Ziua Cărţii, instituirea Zilei Naţionale a Literaturii Române, Ziua Şcolii Ardelene, 28 iulie – Ziua Naţională a Ambulanţei din România, 10 mai – Ziua Portului Tradiţional şi aşa mai departe.
Aproape toate zilele din calendar au căpătat o semnificaţie după ce parlamentarii noştri au dat legi. Dacă ne gândim că din 2013 şi până în 2015 bugetele Camerei Deputaţilor şi Senatului au ajuns la aproape un miliard de lei, adică 250 de milioane de euro, la un calcul simplu vedem că o lege gândită de parlamentarii noştri ajunge să coste 1 milion de euro.