În PSD circulă nume de „rezervă” pentru ministerul Dezvoltării în situația în care social-democrații vor alege să facă o nouă nominalizare. Este extrem de puțin probabil să fie abandonată propunerea Liei Olguța Vasilescu.

Social-democrații nu iau în calcul, în acest moment, să facă o nouă propunere de ministru la Dezvoltare, spun surse din partid.

„Olguța este o victimă, nu vrea nimeni să îi dăm satisfacție lui Iohannis. Mergem până în pânzele albe”, ne-a declarat un lider central PSD.

Potrivit surselor citate, o eventuală nouă propunere la Dezvoltare s-ar face doar dacă Lia Olguța Vasilescu ar dori acest lucru.

În același timp, pe fondul refuzurilor repetate ale lui Klaus Iohannis de a o numi pe Olguța Vasilescu la ministerul Dezvoltării, în PSD circulă totuși mai multe nume de „rezervă”:

Citeste si...  Sebastian Ghiţă - urmărit penal pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi coruperea alegătorilor- nu mai poate parasi Ploiestiul

Felix Stroe (Constanța) – lider județean, fost ministru al Transporturilor
Gheorghe Șimon (Maramureș) – fost ministru al Economiei
Marcel Ciolacu (Buzău) – lider județean, fost vicepremier
Mihai Weber (Gorj) – deputat
Laura Moagher (Prahova) – deputat
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la Antena 3, că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de respingere a propunerii Olguţei Vasilescu pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a creat „o stare de iritare” în coaliţia de guvernare.

Dăncilă a afirmat că „Liviu Dragnea, şi Călin Popescu-Tăriceanu şi membrii PSD sunt foarte nemulţumiţi” de decizia şefului statului, subliniind că în perioada imediat următoare urmează a fi luată o decizie în coaliţia PSD-ALDE pe această temă.