Carmen Iohannis a distribuit un videoclip live cu discursul preşedintelui Klaus Iohannis, imediat după aflarea rezultatelor exit poll. Prima doamnă a României a descris înregistrarea cu soţul ei la sediul PNL drept o petrecere: „watch party”.

Prima doamnă a primit multe comentarii din partea susţinătorilor lui Iohannis:

„Felicitari! Dumnezeu să binecuvinteze România şi poporul român!; În sfârşit democraţie în România!; Să fie într-un ceas bun! Doamne ajută!”, sunt câteva dintre mesajele pe care le-a primit Carmen Iohannis la ”party-ul” pe care l-a distribuit pe reţeaua socială.

„O zi foarte, foarte importantă. Eu am votat pentru o Românie modernă, pentru o Românie europeană, pentru o Românie normală. Vă invit pe toţi, dragi români, să veniţi la vot. Azi e o zi foarte importantă – votăm pentru viitorul României, pentru direcţia în care va merge România mai departe. Azi e ziua campionilor cu ştampila ”votat” în mână”, a spus Carmen Iohannis azi după ce a votat.

Citeste si...
Klaus Iohannis a luat o măsură drastică

Potrivit datelor AEP, după centralizarea voturilor din toate cele 18.748 de secţii din România, Klaus Iohannis a obţinut 63.17%, în timp ce Viorica Dăncilă a obţinut 36.81%. La aceste date urmează să se adauge voturile românilor din diaspora.

Datele Autorităţii Naţionale Permanente sunt furnizate după numărarea voturilor din toate cele 18.748 de secţii organizate în România şi arată astfel:

Klaus Iohannis 63.17%

Viorica Dăncilă 36.81%

Potrivit AEP, numărul total al voturilor valabil exprimate este de 8,913,847.