Procurorii de la Parchetul General au confirmat OFICIAL audierea sotiei presedintelui Romaniei in dosarul deschis Carmen Iohannis a dat declaratii in fata procurorilor ca urmare a unei plangeri formulate de luju.ro, privind casele detinute.

Cu referire la cererea adresată instituţiei noastre, înregistrată la Biroul de informare şi relaţii publice sub numărul de mai sus, vă confirmăm faptul că în dosarul penal care face obiectul interesului dumneavoastră a fost efectuat actul procedural la care faceți referire.

Audierea ar fi avut loc pe 6 februarie.

Anterior, Carmen Iohannis a fost citată de două ori la Parchetul General, insa a transmis, prin avocat, ca nu se poate prezenta, prima data pentru ca il insotea pe presedinte intr-o vizita in Marea Britanie, iar a doua oara din motive medicale.

Plângerea îi vizează pe soţii Iohannis şi pe notarul Radu Gabriel Bucşa din Sibiu, în legătură cu modul in care cuplul prezidenţial a intrat, din 1999, în posesia a doua imobile din centrul Sibiului, situate în strada Nicolae Balcescu nr. 29 şi în strada Gheorghe Magheru nr. 35.

Citeste si...  Uite ce bogată este Clotilde Armand

Lumea Justiţiei susţine că soţii Iohannis au folosit suma de 320.000 de euro obţinută cu titlul de chirie pentru imobilul din strada Nicolae Bălcescu, ocupat de o sucursală a Raiffeisen Bank vreme de 14 ani, pentru a achiziţiona alte imobile, în condiţiile în care Tribunalul Braşov şi Curtea de Apel Braşov au conchis ca nu au fost cumpărători de bună-credinţă, anulând definitiv actul de vânzare-cumpărare, dar şi actele de moştenire care au stat la baza preluarii din patrimoniul statului a imobilului.

Cei 320.000 euro au fost folosiţ pentru achiziţionarea altor trei imobile, respectiv casele din str. Someşului nr. 13, str. Măgura nr. 9 şi str. Măgura nr. 11, la rândul lor închiriate.