Orice bărbat știe că nimic nu se compară cu o atitudine masculină, plină de încredere, care emană forță și curaj atunci când vine vorba de imagine. Atitudinea cântărește mult în ochii celor din jur și aduce aprecieri unui bărbat care știe cum “s-o poarte”. Dar în afară de atitudine, mai există și alte lucruri prin care un bărbat poate să iasă în evidență și să nu treacă neremarcat. Este vorba de accesorii pe care dacă știe cum să le aleagă și cum să le combine pot face minuni pentru aspectul său fizic, dar îi pot scoate în evidență și personalitatea. Iată câteva exemple:

 

Ce fel de accesorii se potrivesc unui bărbat cu personalitate?

 

Ceasurile

 

Un ceas de calitate poate face minuni pentru imaginea unui bărbat. Modelul său, dar și tipul de brățară care îl accesorizează spune multe despre bărbatul care îl poartă. Bărbații antreprenori, mereu pe fugă și cu ochii pe ceas, preferă în general ceasurile din metal, cu brățări din același material, nu neapărat foarte practice în ceea ce privește greutatea sau sensibilitatea la impact, dar cu mecanisme fiabile, pe care te poți baza ani de zile și cu un design opulent, la fel ca profesia posesorului. Pe de altă parte, bărbații sportivi, care preferă libertatea de mișcare în locul oricărei munci de birou, aleg ceasurile cu carcase din plastic, titan sau cauciuc, cu multe funcții high tech care îi ajută să-și monitorizeze fiecare mișcare și care pun mai mult accent pe latura practică decât pe imagine,

 

Bijuteriile

 

Bărbații pot porta bijuterii, indiferent de stilul lor vestimentar. Și aici nu ne referim doar la verighetă, ci și la coliere, brățări, inele și multe alte accesorii cu un iz masculin și un efect garantat pentru admiratoare. Spre diferență de bijuteriile pentru femei, cele pentru bărbați sunt mai puțin rafinate, au un aspect natural și multe dintre ele o personalitate puternică, părând purtate de nenumărate generații de masculi alfa. De asemenea, în general, sunt decorate cu simboluri masculine, ca de exemplu: ochiul lui Horus RA – însemn al domniei și puterii, ciocanul lui Thor – însemn al curajului și neînfricării sau diferite alte motive cu aceeași tematică. Bijuteriile bărbătești se pot achiziționa separat sau în seturi pentru bărbați compuse din lănțișoare cu pandantiv, brățări și alte accesorii.

Citeste si...
De ce sa nu-l schimbi?

 

Bretelele

 

Mulți bărbați pasionați de modă au adoptat un look de gentleman pentru a ieși în evidență și femeile sunt înnebunite după acest trend, mai ales că implică o ținută la patru ace. Mai nou, bărbații bine se îmbracă în costume din trei piese, cămăși albe și pantofi din piele, pe care le asortează cu pălării, bretele și multe alte accesorii cu un aer vintage, ce le oferă o imagine foarte misterioasă. Un costum de bună calitate nu este foarte ieftin, dar odată cumpărat asigură posesorului o ținută completă, sofisticată, versatilă și în primul rând, nemuritoare.

 

Butonii de cămașă

 

Ca să nu ne depărtăm prea mult de la subiectul de mai sus, vorbim mai departe despre butonii de cămașă care la fel ca și bretelele nu pot lipsi din arsenalului unui gentleman. Principalul avantaj al acestora este că pot scoate din anonimat ținuta oricărui bărbat, chiar dacă nu se mai folosesc și alte accesorii. La ora actuală, există pe piață sute de modele de butoni de cămașă, cu prețuri pentru toate buzunarele și cu modele care se potrivesc atât pentru ținutele elegante, cât și cele casual.

 

Papioanele

 

Chiar dacă majoritatea asociază papioanele cu ținutele sobre, negre din cap până în picioare, adevărul este că trendurile au avansat mult și de la tradiționalul papion negru au derivat o mulțime de modele care mai de care mai jucăușe și mai interesante. Există acum papioane de toate culorile și cu tot felul de imprimeuri, motiv pentru care, dintr-un accesoriu pretențios, ele s-au transformat în piesa de rezistență chiar și pentru ținutele mai relaxate.

 

Ochelarii

 

Atât ochelarii de soare cât și cei de vedere pot fi un accesoriu ideal pentru un bărbat care vrea să-și completeze ținuta. O pereche de Ray Ban tip aviator îi pot da acestuia un aer cool și misterios, în timp ce o pereche Oliver Peoples, cu rame groase, în două tonuri, și lentile perfect clare îi oferă o imagine nostalgică, atrăgătoare și incitantă.