IT&C

Care este viitorul jocurilor video?

În 1983, Nintendo a lansat Nintendo Entertainment System (NES). La acea vreme, era o centrală tehnologică și vizuală. Super Mario Bros a fost considerat cel mai bun dintre cele mai bune pentru majoritatea jucătorilor. Aproape nimeni nu și-ar fi putut imagina progresul calității jocurilor video care a avut loc încă din primele zile ale sistemelor de divertisment pentru acasă. Sistemele de jocuri de astăzi oferă rezoluție 4K, capabilități de realitate virtuală (VR) și o puternică inteligență artificială (AI) pentru a-i provoca chiar și pe cei mai în vârstă jucători. Dar ce rezervă viitorul jocurilor video?
Realitate virtuală

În ultimii ani, apariția realității virtuale a fost punctul de vânzare fierbinte pentru multe companii de tehnologie și jocuri video. De fapt, cercetările realizate de Super Data arată că industria VR va ajunge la 13,7 miliarde USD până la sfârșitul anului 2022.

Majoritatea sistemelor VR funcționează prin seturi de căști care cufundă jucătorii în experiența jocurilor video. Deși vânzările nu au fost la fel de mari așa cum s-a prevăzut inițial, tehnologia VR a făcut incursiuni în rândul jucătorilor, în ciuda faptului că este încă la început. Deci, la ce ne putem aștepta în viitor în ceea ce privește realitatea virtuală?

Cu fiecare an care trece, evoluează aplicațiile și capabilitatea tehnologiei VR. Dincolo de îmbunătățirile vizuale, unii analiști video consideră că cea mai mare promisiune a VR este interacțiunea cu personaje virtuale sau NPC-uri (personaje non-player) bazate pe AI. Pentru jucătorii hardcore, posibilitatea de a interacționa direct cu personajele clasice din jocurile lor video preferate este o perspectivă interesantă. Jocurile de masă VR sub forma arenelor VR reprezintă un alt domeniu potențial de explorat de către companiile VR. Unele companii au început deja să creeze facilități masive de depozitare care să permită echipelor de jucători să concureze între ele în medii simulate, imersive.
Imersiune completă

În ultimii ani, tehnologia de imersiune completă a reprezentat un potențial drum spre viitorul jocurilor video. Discuțiile din jurul acestui subiect se concentrează de obicei în jurul a ceva numit feedback haptic. Jucătorii care joacă cu o setare de vibrații în controler au experimentat un anumit nivel de feedback haptic. Cu toate acestea, unii dezvoltatori lucrează la ceva asemănător cu un costum complet, cu o funcționalitate senzorială mai completă și o formă imersivă de feedback haptic.
Realitate augmentată

Realitatea augmentată (AR) a devenit un termen uzual odată cu apariția jocului mobil Pokemon Go în 2016. În joc, jucătorii concurează pentru a surprinde pokemonii digitali, care sunt ascunși în lumea din jur și dezvăluiți prin intermediul camerelor smartphone-ului. În ultimii ani, realitatea augmentată a fost folosită nu doar în industria jocurilor video. Companii precum producătorul de mobilă IKEA au experimentat tehnologia pentru a ajuta potențialii cumpărători să identifice modul în care ar arăta o piesă de mobilier în casa lor.

În ceea ce privește jocurile, realitatea augmentată încă promite mult. Behemoths precum Disney și Hasbro au făcut teste și au început să dezvolte propriile lor jocuri bazate pe această tehnologie. Masca Iron Man a lui Hasbro este prima incursiune pe tărâmul realității augmentate. De asemenea, o mulțime de companii de jucării consideră realitatea augmentată un salvator al viitoarei piețe de jucării.

Dacă tendința jocurilor mobile continuă să crească, realitatea augmentată se va îmbunătăți cu fiecare an care trece, ceea ce înseamnă jocuri mai variate și de calitate superioară.
Dincolo de console

Mulți experți consideră că avansul tehnologiei mobile și a jocurilor mobile semnalează sfârșitul jocurilor tradiționale de consolă. Chiar dacă Sony, Nintendo și Microsoft comandă partea leului în industria jocurilor video, jocurile mobile au fost în continuă creștere. În 2018, Electronic Arts, una dintre cele mai mari companii de jocuri video din lume, a achiziționat tehnologia de cloud streaming creată de compania GameFly.

Generațiile mai vechi de jucători au asociat jocurile tradiționale cu o consolă de sine stătătoare, dar pentru consumatorii mai tineri, jocurile sunt mobile-first. Pentru producători, acest lucru are avantaje și dezavantaje. Pentru unii, vânzările de console costisitoare și jocuri scad. Cu toate acestea, jocurile bazate pe primele dispozitive mobile și jocurile bazate pe cloud vor avea ca rezultat venituri continue sub formă de achiziții in-game și modele de abonamente, cum ar fi „Battle-pass-uri”.

Jocurile video au făcut un drum lung încă din primele zile ale unor personaje pixelate și lupte cu rezoluție joasă. Jucătorii au parte de divertisment într-un mod cu totul nou, adesea direct în rolul personajelor pe care le-au idolatrizat. Rămâne de văzut încotro se îndreaptă tehnologia jocurilor video, dar dacă tendințele actuale sunt un indicator, este posibil să avem în prim plan o lume cu totul nouă de divertisment complet imersiv.

Ceea ce nu constituie o noutate este faptul că echipa promotii-scaune.ro oferă zilnic pasionaților de gaming posibilitatea de a-și achiziționa scaune de gaming de cea bună calitate, la prețuri excepționale.

blank