Care este varsta potrivita pentru a te casatori? De câte ori ți-ai pus această întrebare și nu ai putut să îți dai un răspuns? Cei din jurul tău îți spun că atunci când simți că e momentul… însă nu e chiar așa. Mai există și alți factori de care ar trebui să ții cont!

miri-iarba-vazduh_w650_h800_q90

Dragostea te poate orbi și te poate pune să faci niște pași greșiți, iar dacă te grăbești într-ale căsătoriei s-ar putea să regreți mai târziu.

Să luăm câteva exemple:

* Ai 18 ani și te-ai îndrăgostit de un băiat cu o vârstă apropiată de a ta. Ați decis să faceți marele pas dar, mai întâi, trebuie să cereți acordul părinților. Aceștia va spun să mai așteptați pentru că sunteți tineri și pentru că nu are rost să va grăbiți. Însă impulsul de a-ți contrazice părinții și de a fi rebelă te domină. Dar dacă ai sta bine să te gândești, oare cum ar fi mai bine? Să asculți glasul inimii sau să urmezi sfatul părinților?

În primul rând, gândește-te la școală și dacă ai putea face față tuturor examenelor sau dacă vei fi nevoită să renunți în favoarea unui loc de muncă. Dacă alegi școală, reflectează la cine va aduce banii în casă pentru a va întreține, pentru că părinții te pot ajută într-o oarecare măsură, însă nu cum o făceau înainte.

Dacă va veni și un copil va veți putea descurca?

* Abia ai terminat facultatea și vrei să te căsătorești. Ai găsit un job bun dar care îți solicita mult prea mult timp. Ai ajunge seara acasă și nu ai avea timp de el, ai fi prea obosită că să ieșiți undeva, să îi gătești, să îl răsfeți. Dar pentru că ai nevoie de acel job și pentru ești plătită bine nu îți permiți să îl pierzi.

Însă ai o teamă că dacă nu vei face pasul cel mare îți vei pierde iubitul, de care te vei îndepărta din cauza locului de muncă.

* Ai ales job-ul și ai luat decizia să amâni căsnicia pentru a-ți clădi mai întâi o carieră solidă. Carieră nu se face atât de repede și pentru a strânge bani e nevoie de timp.

* Ai ales să te căsătorești, lucrați amândoi, va întâlniți seară și reușiți să va descurcați. Poate vor apărea și copiii, iar în acest caz, mai mult ca sigur, veți face multe sacrificii pentru a le oferi tot ceea ce le trebuie.

* Așa că vei ajunge la 30 de ani și atunci vei intră într-o criză de singurătate, asta dacă nu cumva iubitul tău te-a urmat și ți-a fost fidel.

* Ai 30 de ani, esti singura si vrei sa iti gasesti pe cineva pentru a-ti intemeia o familie.

Implicată atât în muncă cât și într-o căutare asiduă de partener ori vei tinde să te îndrăgostești nebunește și să iei decizii pripite ori vei găsi un bărbat la care doar să ții și să nu-l iubești cu adevărat și să te căsătorești doar dintr-o pură necesitate de a avea o familie.

Sau vei avea norocul să îl întâlnești pe Mr. Right după 30 de ani și să fii fericită până la adânci bătrâneți.

Dar dacă Mr. Right va apărea puțin mai târziu? Adică la peste 40 de ani… Ai mai vrea să faci pasul cel mare?

Majoritatea femeilor trecute de această vârstă evită o căsătorie în adevăratul sens al cuvântului și preferă ori un concubinaj ori o simplă cununie civilă, cu câțiva martori și gata!

Orice femeie se visează în rochie de mireasă și ar fi păcat că pierzi momentul dintr-o frică de a nu fi privită și judecată greșit de către cunoscuți.

Pentru unii momentul vine mai devreme, iar pentru alții mai târziu. Niciodată nu există o anumită vârstă pentru a face marele pas.

Totul ține de mentalitate, maturitate, nevoie de atenție, dragoste… Sunt foarte mulți factori de care ar trebui să ții cont.

Formula matematică care îți arată vârstă ideală la care să te căsătorești

Cercetătorii australieni de la Universitatea New South Wales au găsit formula care îți dezvăluie vârstă potrivită pentru fiecare de a-și pune pe deget verighetă.

Nu trebuie decât să te gândești care ar fi vârstă maximă la care ai face acest pas și vârstă minima la care ți-ar trece prin cap ideea de măritiș sau însurătoare. Acestea vor fi variabilele „p” și, respecți, „n”.

Cât despre formula matematică, aceasta ar arată cam așa: p – n, rezultatul se înmulțește cu 0,368, după care se adaugă, n. Rezultă vârsta cea mai potrivită pentru prezentarea în fața altarului și șanse de 40% că mariajul să fie unul fericit.

Din păcate, matematica nu îți găsește și partenerul ideal cu care să te căsătorești la acea vârstă ideală…

Vârsta medie la care se căsătoresc femeile în lume:

SUA – 25 de ani
Germania – 28,2 ani
Marea Britanie – 27,7 ani
Italia – 27,1 ani
Spania – 29,1 ani
Elveția – 28,2 ani
Irlanda – 28,2 ani
Franța – 29,1 ani
Finlanda – 28,3 ani
Danemarca – 30,1 ani
Belgia – 26,6 ani
Austria – 27,9 ani
Canada – 27,4 ani
Japonia – 27,3 ani

În România, vârsta medie la prima căsătorie e în continuă creștere, ajungând în anul 2008 la 31 de ani la bărbați și la 27,7 ani la femei.

Citeste si...  5 poziţii erotice care îţi pun în valoare frumuseţea