Web hostingul este serviciul prin care se permite fisierelor site-ului tau sa devina vizibile pe internet pentru toate persoanele care iti acceseaza site-ul. Mai exact, web hosting-ul este locul in care va sta site-ul tau in mediul online. Cu ajutorul hosting-ului, site-ul tau va fi disponibil utilizatorilor 24 de ore din 24.

In cazul in care esti la inceput, cel mai bine este sa apelezi la serviciile unor profesionisti care sa te indrume inspre cea mai buna varianta pentru tine. Cea mai buna alegere nu este neaparat cea mai ieftina sau cea mai scumpa, ci trebuie sa fie potrivita nevoilor tale.

Iata care sunt tipurile de gazduire web disponibile:

  • Hostingul gratuit

Acest tip de gazduire web este destul de slab, oferindu-ti un spatiu destul de mic pentru stocarea fisierelor. Avantajul este ca nu trebuie sa platesti pentru el.

Gazduirea web gratuita este fiabila, insa ce este cel mai ingrijorator este faptul ca nu are securitate. Asta nu este un aspect tocmai in regula pentru cine isi doreste sa isi creeze o afacere in mediul online. Pe langa toate astea foarte multe site-uri sunt puse intr-un singur loc, iar in cazul in care ai o problema cu site-ul nu ai de la cine sa primesti ajutor.

  • Shared Hosting

Este o gazduire comuna, mai exact mai multe site-uri vor imparti aceleasi resurse ale unui server. Shared Hosting implica cheltuieli mici dar cu toate astea iti ofera numeroase avanataje.

Iti vei putea administra mai usor site-ul iar in cazul in care ai nevoie de ajutor il vei primi in cel mai scurt timp posibil. Singurul dezavantaj pe care acest tip de hosting il are este ca viteza de incarcare a site-ului tau poate fi destul de slaba.

  • Virtual Private Server (VPS)

Citeste si...
Membru al echipei vicepresedintelui SUA, infectat cu coronavirus

Foarte multi antreprenori opteaza pentru acest serviciu inca de la inceput. Virtual Private Server te va face sa te simti ca si cum ai detine propriul tau server. Nu ai nicio treaba cu alte persoane care au acelasi tip de hosting si ai parte de suportul tehnic de care ai nevoie pentru a avea parte de un site functional.

  • Cloud Hosting

Cloud Hosting este un tip de hosting interesant deoarece ai foarte multe masinarii care muncesc ca site-ul tau sa fie complet functional. Acesta este perfect pentru persoanele care isi doresc perfectiune. Nivelul de securitate este execelent iar site-ul tau va functiona 24 de ore din 24 indiferent de cate atacuri are parte.

  • Hosting Dedicat

Hostingul Dedicat iti ofera tot ce afacerea ta are nevoie in acest moment. Vei avea parte de un server intreg doar pentru site-ul tau, care va functiona exact asa cum iti doresti. Cu toate ca vei investi o suma destul de mare in acest tip de hosting trebuie sa intelegi ca si beneficiile sunt multiple. Puterea de care vei avea parte este maxima si iti va ajuta site-ul sa se faca remarcat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.