Preşedintele Universităţii Andrei Şaguna, din Constanţa, prof. dr. Aurel Papari, a fost reţinut vineri după-amiază de poliţişti în urma unui flagrant realizat la sediul unităţii de învăţământ superior, fiind suspectat că ar fi condiţionat unei studente permisiunea de susţinere a unui examen, de plata datoriilor financiare restante, însumând 500 de lei.
Surse din cadrul IPJ informează că la data de 30 iunie a.c, lucrători au Secţiei 3 Poliţie Constanţa şi ai Biroului investigaţii criminale din Poliţa Municipiului Constanţa au realizat un flagrant la sediul unei unităţi private de învăţământ superior din Municipiul Constanţa, în urma căruia l-au reţinut pe preşedintele Universităţii Andrei Şaguna, în vârstă de 69 de ani, prof. dr. Aurel Papari. Astfel, potrivit poliţiştilor, flagrantul a fost realizat după ce pe data de 28 iunie a.c. o femeie în vârstă de 44 de ani, din Năvodari, i-a sesizat poliţiştii de la Secţia 3 Constanţa în legătură cu faptul că preşedintele unităţii de învăţământ i-a condiţionat susţinerea examenului curent de plata unei datorii financiare mai vechi, în cuantum de 500 de lei, conform Agerpres.
Prof. Aurel Papari a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ Constanţa, urmând ca în cursul zilei de sâmbătă să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, poliţiştii făcând cercetări sub aspectul infracţiunii de şantaj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Citeste si...  Firea: Profesorul Aurel Vainer, unul dintre cei mai importanti promotori ai dialogului interconfesional, este, de astazi, 'Cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti'