Irina Loghin
Featured, Showbiz

Cântăreața Irina Loghin încasează o pensie specială uriașă de la stat

Irina Loghin (81 de ani) se numără pentru artistele de muzică populare apreciate și renumite de publicul larg, cântăreața solicitând în 2016 pensie specială de la statul român. Vedeta primește o sumă uriașă în fiecare lună, asta pentru că a făcut parte din clasa politică.

Solista a fost în Camera Deputaților în perioada 2000-2004 din partea Partidului România Mare (PRM). Ulterior, îndrăgita cântăreață a apărut pe listele din Senat (2004-2008), fiind unul dintre foștii oameni politici care au solicitat pensie specială în urmă cu 4 ani.

Mai exact, 318 foști deputați și 130 de senatori au depus la Parlament, la începutul anul 2016, cereri prin care pretindeau că au dreptul la indemnizații speciale. Cei cu un singur mandat primesc de atunci 2.000 de lei pe lună, cu două mandate 4.000 de lei, iar cei cu trei sau mai multe mandate 6.000 de lei.

Cântăreața încasează o sumă enormă Irina Loghin se încadrează de minune la foștii politicieni care au avut cel puțin două mandate, la momentul respectiv confirmând că nu este mulțumită de venitul primită de la statul român. Acesta a fost și motivul principal pentru care a solicitat pensie specială.

Conform g4media.ro, în momentul de față, interpreta de muzică populară face parte din cei 768 de foști senatori și deputați, legea „Statutul senatorilor și deputaților” fiind una cât se poate de clară.

Aceasta spune că pensia specială se acordă numai în situația în care mandatul de parlamentar este complet, adică fix de patru ani. Mai exact, prevederea privind primirea pensiei de parlamentar exclusiv pentru un mandat întreg este în acord cu reglementarea din Parlamentul European.

În aceste condiții date, Irina Loghin primește de la statul român o pensie uriașă mulțumită celor două mandate (unul Senat, altul Camera Deputaților).

Concret, cântăreața primește în fiecare lună între 6.000 și 7.000 de lei, o pensie uriașă pentru 4 ani de mandat în condițiile în care un simplu român care cotizează timp de 35 de ani în piața muncii ia jumătate din suma încasată de foștii senatori și deputați.

Pensia specială, numită și indemnizație pentru limită de vârstă, a fost plafonată în anul 2017 astfel încât să nu depășească salariul brut aflat în plată. Cu toate acestea veniturile foștilor politicieni sau magistrați sunt uriașe, aducându-le acestora un trai mai mult decât decent.


blank