Vremea caniculară revine după mijlocul acestei săptămâni. De joi-vineri vor fi iarăși temperaturi de peste 34 de grade în Sudul țării.
Vremea caniculară revine după mijlocul acestei săptămâni, a spus luni seara meteorologul Florinela Georgescu de la ANM. Dacă temperaturile au reușit, la începutul lunii iulie, să facă acest salt spectaculos, nu este deloc exclus ca să mai avem perioade cu temperaturi de peste 40 de grade în următoarea perioadă
„Vom trece în normal la jumătatea acestei săptămâni, este posibil să ajungem din nou joi-vineri la temperaturi de 34 de grade Celsius pe partea de sud a țării”, a transmis Florinela Georgescu.
Este foarte posibil ca în unele zone din țară ploaia de zilele acestea să fie tot ce vedem în luna iulie, spun meteorologii, pentru că semnalul este al unei perioade îndelungate, secetoase.
„Intrăm în perioada de lungă durată, a estimărilor pe trei luni, pe care o așteptăm a fi călduroasă și lipsită de precipitații – lunile iulie și august. La începutul lunii iulie am avut, în 24 de ore, cantități de apă care depășesc ce ar trebui, în medie, să adunăm într-o lună și jumătate de iulie. Este foarte posibil ca în unele zone aceasta să fie ploaia pentru luna iulie, pentru că semnalul este al unei perioade îndelungate, secetoase. Acesta este semnalul nu numai pentru luna iulie, chiar și pentru august și septembrie. Dacă temperaturile au reușit, la începutul lunii iulie, să facă acest salt spectaculos, nu este deloc exclus ca să mai avem perioade cu temperaturi de peste 40 de grade în următoarea perioadă”, a mai spus meteorologul Florinela Georgescu la TVR.
Până la caniculă, ploi peste ploi

Citeste si...  România şi alte câteva state UE ar putea fi reclamate la Curtea Europeană de Justiţie din cauza poluării în marile oraşe

La noapte, vor mai fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului în Muntenia, Dobrogea, local în Moldova și pe arii mai restrânse în Oltenia și Transilvania și, izolat, cantitățile de apă mai pot depăși 35…40 l/mp.
În restul tarii, cerul va fi variabil, iar vântul slab până la moderat. Temperaturile minime se vor situa, în general, între 10 și 17 grade, transmite Realitatea TV.
Marți, vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitațiilor, iar valorile termice diurne vor marca o creștere ușoară în cea mai mare parte a țării -maximele vor fi cuprinse între 21 și 29 de grade, in conditii de cer variabil, cu înnorări temporare mai ales la începutul zilei în sudul și sud-estul țării, unde insa numai pe arii restrânse va mai ploua, în general slab cantitativ. Vântul va mai avea unele intensificări în prima parte a zilei în estul tarii si la munte.
În București, noapte ce vine va fi mai mult innorata, vor cadea averse moderate cantitativ și însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 15 grade.
Mâine în București, se încălzeste, se mai domolesc si ploile -desi vor mai fi conditii de ploaie slaba, trecatoare, in niciun caz nu va fi ca azi. Incepem ziua cu 14-16 grade, iar la amiaza ne vom bucura de 27-28 de grade la amiaza. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei când vor mai fi condiții ca trecător să plouă slab.