Promo

Când trebuie să schimbi parchetul și ce soluții de înlocuire ai la indemana?

În casa ta, totul trebuie să fie perfect, pentru a-ți putea asigura confortul mult visat. Există, totuși, situații în care este nevoie să aduci îmbunătățiri, iar parchetul este, adesea, cel mai des schimbat. Parchetul este un element constructiv care nu se deteriorează cu ușurință, însă, uneori, el poate necesita înlocuirea, mai ales, dacă are o vechime considerabilă. Iată când trebuie înlocuit parchetul și mai ales ce poți alege ca înlocuitor, astfel încât casa ta să arate impecabil.

Pardoseli din parchet stratificat

Parchetul stratificat este prima opțiune pe care o au beneficiarii în vedere, atunci când sunt puși în situația de a înlocui sistemul de acoperire al pardoselilor. Prețul pentru parchet stratificat este accesibil, apropiat de cel al parchetului din lemn masiv, iar asocierea îi face pe mulți să aleagă, bazându-se pe calitatea oferită.

Dacă până acum ai avut montat parchet laminat, atunci vei vedea că există o diferență considerabilă între acesta și parchetul stratificat. Parchetul stratificat este mai rezistent și mai durabil, nu se zgârie cu ușurință și îți oferă o durată mare de exploatare. Practic, dacă privim puțin la tipul pardoselilor, vom vedea că, în lume, parchetul laminat nu este încadrat la categoria acoperirilor din lemn, ci la categoria pardoselilor laminate.

Parchetul stratificat se aseamănă destul de mult cu parchetul din lemn masiv, la ambele tipuri de pardoseli folosindu-se lemn real, uneori, chiar de esența tare.

Un avantaj considerabil pe care îl are parchetul stratificat este acela că poate fi folosit chiar și împreună cu sistemele de încălzire în pardoseală, lucru care contribuie la un confort sporit și la o eficiență energetică ridicată. Parchetul stratificat poate fi recondiționat și poate fi îmbunătățit ori de câte ori este necesar acest lucru, spre deosebire de parchetul laminat care, o dată deteriorat, trebuie înlocuit.

Pardoseli din lemn masiv

Parchetul din lemn masiv se caracterizează, probabil, prin cea mai mare rezistență la nivel de pardoseli interioare din lemn. Parchetul din lemn masiv folosește lemn de esență tare, foarte durabil, în culori deosebite, cu mult mai frumos decât oricare altă variantă de pardoseală de acest tip.

Parchetul din lemn masiv este cel mai gros din seria pardoselilor din lemn, lucru care îi conferă rezistența specifică. De altfel, datorită acestei grosimi, parchetul din lemn masiv constituie o barieră, o acoperire împotriva frigului, pardoselile rezultate fiind calde și estetice.

Parchetul laminat

Dacă vrei un parchet cu montaj rapid, dar, care să nu te coste foarte mult, varianta laminată poate fi o alternativă la pardoselile din lemn. Parchetul laminat reprezintă, de fapt, un produs de acoperire realizat din conglomerate lemnoase, prinse în rășină de lemn sau clei. Imaginea finală reproduce aproape perfect imaginea lemnului, iar de aici vine și asocierea cu restul tipurilor de parchet. Parchetul laminat este cu mult mai ieftin decât celelalte tipuri de acoperiri din lemn, iar, adesea, el reprezintă o alternativă comodă, mai ales, în cazul birourilor, a caselor închiriate sau a showroomurilor. Parchetul laminat, însă, are o rezistență redusă, comparativ cu celelate tipuri de pardoseli, în special, dacă nivelul de trafic este mare.

Indiferent de varianta de parchet aleasă, este indicat să știi că aceste pardoseli sunt cu mult îmbunătățite față de tipurile de parchet de altădată, fiind tratate astfel încât să reziste și mai bine la umiditate, să nu se umfle și nici să nu sufere variații majore de volum.

blank