Continut Sponsorizat

Când cumperi mai ieftin, plătești mult mai scump – alegem obiecte sanitare ieftine sau premium?

Când vine vorba de designul interior, astăzi este mai simplu ca oricând să găsim o varietate de opțiuni de unde să alegem – dar odată cu această libertate vor veni și stresul sau nesiguranța că ceea ce alegem nu este cea mai bună opțiune sau că ne va da mai târziu bătăi de cap când va veni vorba de aspectul întregului decor și starea obiectelor sanitare.

La ce ne uităm mai întâi? La preț? La renumele producătorului/vânzătorului? La recenzii? La materiale? Căutăm un specialist care să ne îndrume contra-cost sau un magazin care oferă și consultanță? Părerile vor fi întotdeauna împărțite, gusturile diferă de la o persoană la alta, așadar, cel mai bine este ca înainte de achiziționarea oricărui model pentru baie să ne asigurăm că am luat în calcul toate caracteristicile și toți factorii importanți care ne vor ajuta să le păstrăm într-o stare cât mai bună pentru o perioadă cât mai îndelungată – desigur, toate acestea, odată ce designul ne este pe gust și va completa perfect decorul băii astfel încât să ne simțim pe deplin mulțumiți de rezultatul final.

 La fel cum în medicină se spune că este „mai bine să previi decât să tratezi”, la fel se întâmplă și cu baia ta – până să ajungi la a cheltui o avere pe renovat (și re-renovat) sau produse de curățare, mai există o modalitate, mult mai simplă și eficientă: optarea pentru produse premium care vor veni la pachet cu garanția durabilității. Chiar dacă uneori ni se va părea un efort financiar la început, în timp investiția ni se va părea una tot mai bună.

1.  Vezi, compară, testează!


O poză din catalog tipărit sau site, chiar și una bine executată, poate induce în eroare. Nu dezbatem acum inducerea în eroare a clientului cu bună știință și plecăm de la prezumția de fair-play a firmei. Dar asta nu înlătura riscul de a fi dezamăgit/ ă, în urma achiziției. Fiecare monitor are sau nu rezoluția ideală setată; bugetul de ședință foto produs, dacă nu a fost adecvat, poate însemna poze ce nu reflectă întocmai produsul. În print, sunt comune probleme legate de calitatea hârtiei sau a imprimării.

Dacă un furnizor de piese de mobilier baie sau sanitare îți da posibilitatea să și vezi/ testezi produsele, e bine să faci asta până să le alegi pe cele pe care le consideri potrivite.

Vezi clar o dimensiune, poți vedea alte produse din aceiași gamă sau serie, poți decide dacă e într-adevăr ceea ce cauți sau nu.
Dacă poți să rezervi puțin timp și pentru un drum prin showroom, poți să găsești și soluții pentru alte elemente din proiect.

2.       Garanția

De cele mai multe ori, ne gândim că garanția este standard peste tot și că nu avem de ce să ne concentrăm prea mult pe acest aspect. Însă, există pe piață site-uri de specialitate ce oferă garanție extinsă (de la 2 la 10 ani chiar), lucru care nu numai că ne va asigura că materialele folosite sunt unele excelente, dar și că posibilitatea apariției vreunei probleme serioase este mult mai mică decât la altele – iar în cazul în care se întâmplă ceva, costurile din partea noastră vor fi considerabil reduse.

 

3.       Materialele

Băile reprezintă un mediu umed care poate duce foarte ușor la deteriorarea obiectelor sau la depunerile nedorite de calcar, ale căror cauze pot fi multiple, începând de la duritatea apei.

Este întotdeauna foarte dificil să găsim un echilibru între calitatea unui produs și prețul său. Dificil, însă nu imposibil. 
Printre lucrurile la care trebuie să fim atenți atunci când facem orice alegere se numără și verificarea descrierii tehnice și dacă se menționează că materialele au fost tratate anti-calcar și/sau anti-igrasie, spre exemplu, sau dacă fac parte din categoria celor folosite pentru soluții inovative, precum ABS-ul, acryl-ul, alamă cromată, sticlă securizată, ceramică, compozitul mineral, inoxul, lemnul sau marmură sintetică – specialiștii și designerii de produse premium au la bază ani întregi de experiență în ceea ce privește dezvoltarea funcționalităților obiectelor sanitare, astfel încât orele petrecute în baie pentru curățarea ei și sumele excesive cheltuite pe tot felul de produse de specialitate să rămână de domeniul trecutului, la fel ca și zgarieturile suprafețelor cauzate de încercările (nu întotdeauna de success) de a elimina murdăria.

 

4.       Produse și accesorii complementare

Odată alese produsele principale din baie, trebuie să ne asigurăm că accesoriile, precum garniturile, șuruburile sau sistemele de prindere sau orice alte mici detalii vor fi complementare din toate punctele de vedere pentru ca acestea să nu ruginească sau să se blocheze din cauza depunerilor și să impacteze funcționalitatea obiectelor sanitare. De aceea, și în acest caz, verificarea materialelor va fi importantă, dacă optăm să le achiziționăm separat și nu la set.

 Accesoriile pentru baie de calitate au în plus valoarea generată de o întreagă echipa de designeri, ingineri de proiectare și alți specialiști din industrie, care s-au asigurat de un „checklist” complet și pentru estetică, dar și pentru fiabilitate.

 

    5.  Asistență pre și post-vânzare

Atunci când alegem să facem economie și să achiziționăm cât mai multe produse în bugetul restrâns propus, pe lângă că trebuie să ne pregătim pentru problemele ce nu vor întârzia să apară, trebuie să ne așteptăm că nu vom avea prea multe beneficii. De cealaltă parte, în cadrul sferei premium vom beneficia și de consultanță tehnică, atât în showroom, cât și în mediul digital (platforma de e-commerce) pentru a putea lua o decizie ce produse să cumpărăm, precum și de consultanță post-vânzare, atunci când vrem să ne asigurăm că le folosim în cele mai propice condiții.

 

5. Suportul unui specialist (arhitecți & designeri)
Marea parte a importatorilor direcți de obiecte sanitare, care sunt într-adevăr leaderi în domeniu, au puse la punct colaborări cu profesioniști din domeniul proiectării și amenajării interioarelor.
Mulți dintre noi își doresc să fie 100% implicați în amenajarea locuinței, de la concept la detalii. De multe ori însă, pe măsură ce te adâncești în proiect, apar o multitudine de provocări pe care ți-ai fi dorit să le ai în vedere „mai înainte”. 
Cu asta te poate ajută un profesionist. Și din punct de vedere stilistic (concept valid și bine închegat) și tehnic (utilizarea cât mai eficientă a spațiului, consum redus de energie, accesibilitate, risc redus de accidente, fiabilitate etc.)  

Așadar, putem evita să ajungem în situația în care să ne pierdem timpul și energia încercând să curățăm și să găsim soluții pentru rezolvarea deteriorării sau chiar aînlocuirii produselor. Indicat este să ne documentăm riguros înainte de a face o achiziție, nu numai pentru a obține calitatea optimă pentru bugetul investit, ci și pentru a ne putea bucura cu adevărat de alegerile făcute, iar pentru asta un plus va fi întotdeauna consultanța de specialitate. Astfel, te poți relaxa în confortul băii, având siguranța că datorită materialelor de calitate, orice obiect sanitar se va păstra în condiția inițială pentru o perioada cât mai îndelungată.

 

blank