Duminica, 15 octombrie, la MARATONUL BUCURESTI campioni olimpici, actori, regizori alearga pentru cauza G53 – Primul teatrul construit impreuna. Printre ei se numara Mihai Covaliu, Laura Badea, Valeria Racila von Groningen, Claudiu Bleont, Alex Gavan, Anca Precup, Tiberiu Mercurian, Chris Simion – Mercurian si altii.
 
  Maratonul Bucuresti sustine aceasta initiativa si de aceea a organizat echipe de stafeta care sa alerge pentru Grivita 53. Fiecare alergator are de parcurs 10km. Poti alerga si tu cu pentru G53 donand caramizi in contul Asociatiei. 
 
  Asociaţia Culturala „Griviţa 53” construieste de la zero primul teatru independent, din Romania, dupa 71 de ani. Initiativa ii apartine regizoarei Chris Simion-Mercurian care a vandut casa bunicii sale pentru a achizitiona terenul.
 
  Doneaza caramida ta in contul RO 86RZBR0000060019288653, banca Raiffeissen Bank sau direct pe site-ul www.grivita53.ro 
Numele tau va aparea in foaierul teatrului, inscriptionat, alaturi de toti cei care au crezut in acest demers: TO BUIlD OR NOT TO BE.
Bugetul necesar pentru construirea teatrului este de 1.000.000 de euro.  Perioda realizării proiectului este de 3 ani. Primul an este dedicat strângerii de fonduri, urmatorii doi ani pentru constructie.
Proiectul G53 – Primul teatru construit impreuna a castigat pe 28 septembrie 2017 Acknowledgement Prize 2017, la Gala LafargeHolcim Awards, cel mai important concurs de arhitectura sustenabila din lume. Anul acesta au fost inscrise 5085 de proiecte din care doar 7 au fost premiate, printre care si Grivita 53. Mentionam ca este primul premiu pe care l-a obtinut Romania vreodata in acest concurs. 
G53 este mai mult decat constructia unui imobil, este constructia unui spirit. Vino sa faci parte din aceasta poveste. 
Citeste si...
Scandalul presiunilor Ungariei pentru gazul din Marea Neagră a ajuns în SUA! Ce mesaj a transmis George Maior