Simona Halep a revenit, luni, în țară după ce a făcut istorie la Turneul de la Wimbledon unde a reușit să obțină al doilea trofeu de Grand Slam din carieră. Campioana noastră va fi întâmpinată în Salonul Oficial al aeroportului Henri Coandă.

„E greu să putem să credem când suntem copii că vom avea șansa să jucăm la Wimbledon și să și câștigam, dar sper ca pentru tânăra generație să fie o inspirație, să creadă în ei și că totul este posibil”, a spus Simona în prima ei declarație de după revenirea în țară.

Campioana de la Wimbledon a spus că a primit un mesaj în legătură cu decorația care îi va fi oferită de Președintele României: „Am primit un mesaj, chiar acum acum, când am aterizat în legatura cu domnul preşedinte Klaus Iohannis, îi mulţumesc mult şi sunt onoarată. Este un lucru deosebit şi abia aştept să se întample”.

Simona Halep şi-a demonstrat din nou şi modestia, lăudându-şi adversara din finala Turneului de la Wimbledon, Serena Williams, pe care a numit-o „cea mai bună jucătoare a lumii din toate timpurile”.

Citeste si...  Simona Halep n-a mai rezistat după EŞECUL de la US Open şi a răbufnit.

Pentru Simona, obiectivul este acum obţinerea unei medalii de aur la Jocurile Olimpice: „Îmi doresc să ating forma de la Wimbledon ca să pot să câștig. Îmi doresc, bineînțeles, aur. Nu e ușor niciodată, dar o să joc în toate probele pentru o șansă în plus la orice fel de medalie”.

Ion Țiriac și Ilie Năstase au întâmpinat-o pe Simona Halep cu flori. Și președintele Iohannis a trimis un buchet de flori Simonei Halep, îi va fi înmânat la aeroport de către un reprezentant al Administrației Prezidențiale. Președintele a anunțat că îi va oferi, de asemenea, cea mai înaltă distincție a statului român, „Steaua României” în grad de Cavaler.

Simona Halep a obţinut al doilea său titlu de Grand Slam după unul dintre cele mai bune meciuri din carieră: o victorie în doar 55 de minute în faţa fostului lider mondial, Serena Williams, devenind astfel primul român câştigător la Wimbledon. Numărul 7 mondial – și numărul 4 de luni – a pierdut un singur set în drumul către al doilea titlu de Grand Slam, în faţa Mihaelei Buzărnescu, în turul al doilea.