Nu vă cere nimeni să fiți eroi, ci doar să faceți ce singuri ați promis! Îi îndemn pe guvernanți să nu mai promită mai mult decât pot să facă“. Sunt doar câteva dintre recomandările pe care le face Călin Popescu Tăriceanu, în timp ce stă acasă, și se „învârte ca un leu în cușcă!“. Nevoit să stea în casă, în lipsa unei alte soluții mai bune, liderul ALDE spune:

Călin Popescu Tăriceanu s-a trezit vorbind: Nu va cere nimeni să fiți eroi

„Este ușor de remarcat că guvernanții noștri au acaparat ecranele și toți sunt pe televizor! Pe dl Iohannis îl vedem de două, trei ori pe zi, după ce în cei 5 ani a avut săptămâni întregi în care nu avea o vorbă pentru români! Pe dl Orban îl vedem mai rar, probabil ca să nu cumva să-i ia gloria Șefului! În esență, cred că este bine când guvernanții comunică! Oamenii au nevoie de direcții și de speranță! Problema este, însă, că acești guvernanți par că pun prea multe resurse în claxon și aproape nimic în motor!“, scrie pe FB, Călin Popescu Tăriceanu.

„Comunicarea nu este decât o perdea de fum dacă măsurile pe care le anunți nu se și întâmplă! Și noi toți vedem că nu se întâmplă! Primesc zilnic telefoane și mesaje în care oamenii îmi spun că aproape nimic din ordonanțele date, și alea cu întîrziere, nu se întâmplă. Antreprenorii spun că nu știu cum și când își vor recupera cei 75% din indemnizația de șomaj! Tot ei îmi spun că este imposibil să poată ca ei să plătească acum acești bani către angajați și apoi să-și recupereze banii peste 60 de zile! Și dacă ei nu vor putea plăti către angajați indemnizația de șomaj tehnic, cum vor putea oamenii să-și plătească ratele, chiriile, întreținerea sau alimentele? Statul trebuie să intervină acum, nu peste 60 sau 90 de zile! Trebuie făcut ORICE ca oamenii să poată trece peste criză, companiile să reziste și, când se va putea, să se întoarcă la muncă. Guvernul trebuie să le dea acum fondurile necesare pentru indemnizațiile de șomaj!

Citeste si...  Cât costă "inelul de logodnă" al Simonei Halep. Este a doua jucătoare din lume care primeşte superba bijuterie

Apoi, ați promis amânarea ratelor la bănci! Ați promis ridicarea popririlor pe conturi! Ați promis sprijin pentru firmele lovite de măsurile excepționale! Nu vă cere nimeni să fiți eroi, ci doar să faceți ce singuri ați promis!

Știu că o asemenea criză nu a mai existat și că nimeni nu te pregătește pentru o asemenea situație limită, dar ieșirea cu bine din ea se bazează și pe clădirea încrederii între guvernanți și guvernați! Îi îndemn pe guvernanți să nu mai promită mai mult decât pot să facă. Îi îndemn să continue să comunice cu noi, dar să păstreze benzină și pentru motor! Acum este momentul să aplice vorba: Ein Mann, ein Wort!“, mai scrie politicianul ALDE.