Cinci din cele şase românce prezente în calificările pentru Australian Open au pierdut în primul tur. E vorba de Jaqueline Cristian, Laura Ioana Paar, Monica Niculescu, Irina Bara şi Gabriela Talabă.

Doar Mihaela Buzărnescu a trecut în manşa a doua a calificărilor.

Mihaela a învins-o, în prima manşă, cu scorul de 6-4, 6-3, pe spaniola Lara Arruabarrena, locul 165 mondial, după un meci de o oră şi 19 minute.

Jaqueline Cristian a fost învinsă, luni, cu scorul de 6-4, 6-4, de sportiva canadiană Rebecca Marino, locul 312 WTA, după aproape 70 de minute de joc.

Jucătoarele eliminate în primul tur primesc un premiu de 25.000 de dolari australieni (aproape 16.000 de euro) fiecare şi câte două puncte WTA.

Accederea în manşa secundă a calificărilor este recompensată cu un premiu de 35.000 de dolari australieni (22.200 de euro) şi cu 20 de puncte WTA.

Calificările pentru primul Grand Slam al anului se desfăşoară în perioada 10-13 ianuarie, la Doha (masculin) şi Dubai (feminin). Australian Open va avea loc între 8 şi 21 februarie, la Melbourne. Sunt acceptate direct pe tabloul principal Simona Halep (a doua favorită a competiției), Patricia Țig (54 WTA), Sorana Cîrstea (71 WTA), Irina Begu (78 WTA) și Ana Bogdan (92 WTA).

La masculin, Marius Copil, numărul 216 mondial, a fost învins de australianul Dane Sweeny, locul 794 ATP, beneficiar al unui wild card, luni, în primul tur al calificărilor la Australian Open.

Citeste si...
Moartea misterioasă a lui Rasputin, călugărul enigmatic din Siberia care a avut o influenţă însemnată asupra ultimului ţar al Rusiei