Gestul de a oferi un cadou are substrat din timpurile vechi. Daruri simbolice erau oferite zeilor, ca ofrandă. Mai apoi, un cadou era oferit căpeteniilor, conducătorilor şi celor cu care se stabileau relaţii, alianţe spre exemplu. Un cadou putea fi reprezentat de orice, de la o bijuterie la roadele pământului sau chiar compania unei curtezane.

În zilele noastre, un cadou poate fi de asemenea din gama celor mai variate. Însă, de regulă, se rezumă la lucruri. Toate culturile au un cult al oferirii unui cadou. În unele cazuri au valoare sacră, aşadar, acest gest ce poate părea minimalist sau lipsit de importanţă este de fapt subestimat. Aţi experimentat poate situaţia în care un cadou vă face să descoperiţi o persoană într-o altă postură, cu altă atitudine? Un astfel de gest poate să scoată la iveală stări diverse şi de regulă este un zâmbet câştigat precum şi o mică bucurie a zilei.

Ba mai mult decât atât, lucrurile au evoluat atât de mult pe această nişă, încât actualmente există o întreagă industrie ce se bazează pe acest domeniu. Cu un segment atât de larg, dedicat cadourilor, se înţelege ce putere asumăm acestora, cu câtă încredere la alegem şi cu câtă atenţie le oferim. Pentru că există un ghid care să educe din acest punct de vedere, putem spune că gestul în sine de a oferi un cadou a devenit aproape un ritual.

Cadourile moderne

Să ştii să oferi un cadou este o artă. Pe cât de simplist pare la început, pe atât de complex este acest subiect, pentru că în fond înseamnă să alegi ceva pur şi simplu, însă când ajungi la această parte concretă îţi dai seama că nu ştii cu ce să corelezi. Pare mai uşor ca în cazul femeilor să adaugi elemente clasice precum flori sau elemente decorative.

Când nu ştim ce segment să explorăm, în acest sens, cadourile inedite, memorabile, hilare pot fi cele universal valabile. Aşadar, un exemplu pentru asta poate fi magazinul online 3gifts.ro. Ca o demonstraţie a faptului că vremurile moderne ne-au extins orizonturile, cadourile hilare şi aparte câştigă teren. Pot fi luate ca şi îndrăzneţe în unele cazuri sau pur şi simplu o combinaţie de stil practic cu cel creativ.

Citeste si...  Mucegaiul în locuință – cum scapi și cum previi apariția sa

Prin faptul că alegeţi ceea ce destinatarul poate nici nu s-ar fi gândit, arătaţi apreciere şi un efort pentru a găsi un lucru potrivit persoanei în cauza. Asta se răsplăteşte fără doar şi poate, deci cadoul are cele mai multe şanse de a fi apreciat. Din aceeaşi categorie sunt şi cadourile personalizate, sub orice formă ar fi ele.

În concret, pe stil modern, cadourile pot fi de genul un platou din lemn cu o formă de porcușor. Sugestia se înţelege, însă nu putem omite faptul că un platou de acest gen este chiar practic în orice bucătărie. O scrumieră cu imagini din Londra, un ceas cu un design care se topeşte poate fi expresia faptului că timpul are o altă conotaţie pentru unii. O baterie externă ar putea să încânte orice pasionat de gadget-uri, în timp ce un sac de box care să fie destinat hainelor purtate pare să fie un cadou de genul 2 în 1, preferat mai ales de burlaci.

Acestea sunt doar câteva exemple din ceea ce înseamnă gama de opţiuni de la 3gifts. Toate acestea demonstrează că suntem mai deschişi, cu o gândire mai modernă şi cu dorinţa de a ieşi din tipare. Am încheiat de ceva vreme segmentul cadourilor plictisitoare şi apelăm mai degrabă la unele clasice pentru cazurile de cadouri sobre, când situaţia o impune.

Una peste alta, cadourile de acest gen au devenit atât de populare încât le putem considera un trend al societăţii actuale.

Concluzie

Scopul? Analizată din punct de vedere psihologic, acţiunea de a oferi un cadou şi desigur tot ce implică ea de la selecţie şi până la modul în care se oferă, reprezintă o modalitate aleasă pentru a ne exprima sentimentele, trăirile şi emoţiile vis a vis de o persoană. Sub pretextul unui context de genul zi de naştere, zi onomastică, moment special de sărbătorit, un cadou pe care îl alegem este de fapt expresia cea mai profundă, lipsită de vorbe însă încărcată simbolic, pentru modul în care ne raportăm la o anumită persoană.