Poliția Locală a Municipiului București a declanșat o acțiune de reverificare a cluburilor și restaurantelor  din Centrul Istoric 
 
Personalul Direcției Generale de Asistență a Municipiului București a pus la dispoziția celor 17 persoane ceai și pături.
 
Primăria Municipiului București a început procedurile de relocare a 17 persoane, după incendiul care a avut loc în această dimineață pe Strada Smârdan, pentru a fi cazați în locuințele de necesitate din Bd. Națiunilor Unite, întrucât locuințele lor au fost afectate de intervențiile asupra incendiului.  Este vorba despre 5 familii care locuiau în blocul vecin celui afectat de incendiu, și care momentan este deconectat de la utilități. Blocul este una dintre cladirile unde Primăria Capitalei desfășoară, prin  Compania Municipală Consolidări, lucrări de punere în siguranță si consolidare.
 
Direcția Generală Poliție Locală și Control (DGPLC) a declanșat astăzi o amplă acțiune de reverificare a cluburilor și restaurantelor din zonă, împreună cu echipe ale Inspectoratului de Stat în Construcții și ale societăților Apa Nova, Enel și  Distrigaz. Aceștia vor verifica  autorizațiile de functionare și de construire, inclusiv modalitatea de realizare a branșamentelor la rețelele de utilități. 
 
Precizăm că astel de controale au loc periodic în Capitală, inclusiv în Centrul Istoric. Toate neregulile constatate au fost sancționate sau, după caz, sesizate la Parchet. 
Reprezentanții Poliției Locale au depus aproape 250 de plângeri la Parchet în ultimii ani,  pentru nerespectarea autorizației de funcționare sau executarea de lucrări fără autorizație in Centrul Istoric.
 
40 de angajați ai Direcției Generale Poliția Locală și Control au intervenit în această dimineață, alături de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, eliberând zona și facilitând intervenția. Angajații au împrejmuit și monitorizat zona afectata de incendiu. La intervenții au mai participat 38 de persoane de la Administrația Clădirilor cu Risc Seismic și Compania Municipală Consolidări.
 
Citeste si...  Gabriela Firea: In anul Centeranului sarbatorim si 70 de ani de prietenie intre Romania si Israel. Ne facem o datorie de onoare din a-i sprijini pe membrii comunitatii evreiesti in eforturile sale de a-si prezerva limba, cultura si obiceiurile