Ion Țiriac (80 de ani) și-a depus candidatura la președinția Federației Române de Tenis. Adunarea Generală a Federației Române de Tenis, în cadrul căreia se va alege noul președinte, este programată pentru data de 19 iunie, la Centrul Național de Tenis din București.

Gestul omului de afaceri a luat-o prin surprindere pe Mihaela Buzărnescu. Numărul 40 WTA a recunoscut că nu știa de acest lucru.

„Nu sunt la curent cu aceste știri. Nu știam de lucru acesta. Dacă dânsul a hotărât să candideze pentru președinție, înseamnă că își dorește să facă poate mai multe decât s-au făcut până acum pentru jucătorii țării noastre. Dacă el consideră că se pot face mai multe lucruru și reușește, atunci nu face decât să ne bucure și să sperăm că vom avea cât mai multe beneficii. Nu cred că ține doar de el, ține de mai mulți factori”, a spus Mihaela Buzărnescu.

Simona Halep: „A arătat că e capabil de orice!”
Simona Halep s-a arătat încântată de posibilitatea ca Ion Țiriac să candideze pentru funcția de președinte al Federației Române de Tenis. „Ar fi un lucru foarte bun, dacă ar candida la președinția Federației Române de Tenis. Prin tot ce a făcut în viața asta, a arătat că este capabil de orice. Tenisul românesc ar avea numai de câștigat dacă va fi dumnealui acolo”, spunea Simona Halep înainte de Roland Garros.

Citeste si...  Ultima dezvaluire despre Elodia Ghinescu socheaza România.

Problemele de la Federația Română de Tenis
Adunarea Generală Extraordinară a Federaţiei Române de Tenis din 12 aprilie, în cadrul căreia trebuiau luate decizii pentru deblocarea situaţiei juridice a instituţiei, nu a avut loc din lipsă de cvorum (prezenţi doar 32 de membri asociaţi), aceasta urmând să fie reprogramată în perioada următoare.

Conform statutului, cei 54 de membri asociaţi trebuie să voteze acordarea de drepturi depline şi înscrierea în actul constitutiv a celorlalţi 317 membri afiliaţi ai Federaţiei Române de Tenis. După înscrierea în actul constitutiv a celor 317 membri afiliaţi va fi convocată o nouă Adunare Generală în cadrul căreia vor avea loc alegeri pentru funcţiile de preşedinte, vicepreşedinţi şi membri ai Comitetului Executiv.

George Cosac a câştigat al doilea său mandat la conducerea FRT la alegerile din 17 noiembrie 2017, fiind votat de 140 din cei 160 de membri prezenţi. Ministerul Tineretului şi Sportului nu a recunoscut alegerile, susţinând că la Adunarea Generală trebuiau să voteze doar membrii asociaţi. În consecinţă, MTS a refuzat să acorde finanţare Federaţiei Române de Tenis pe anul 2018.

ion tiriac , mihaela buzărnescu , candidatura ion tiriac,