Featured, Politic

Bucurie pentru partidele mici. Iată de ce

Bucurie pentru partidele mici Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român, și Radu Cristescu (fost lider, vicepreședinte al PMP), fondatorul mișcării Alternativa, au anunțat intrarea a 25 de organizații PMP din diaspora în cadrul PER. Întreaga formațiune fondată de Radu Cristescu, Alternativa, a fuzionat cu PER, în urma acestei mișcări politice Radu Cristescu devenind prim-vicepreședinte al PER, iar Vasile Bob (fost secretar al PMP diaspora) urmând a deveni secretar general. (5 07 2018)

Bucurie pentru partidele mici e bine, cînd a apărut această știre, am trecut peste ea ca și cum n-ar fi existat. Mulți oameni sunt nemulțumiți de ce li se întîmplă și își doresc mai bine pentru țara lor. Și toți cred că au idei, că au soluții și că ei ar putea schimba lucrurile. Adevărul este că despre PER nu mai știam mare lucru de prin anii 90, cînd mulți intelectuali și oameni străini de politică s-au gîndit să încerce o asemenea alternativă politică.

Ei, dar, după o vreme a apărut știrea cu PER-ul reunit la Brașov într-un Congres special. Și de congrese este plină viața politică românească. De obicei, se încheie cu scandaluri, cu excluderi, cu fuziuni, cu modificări de statut. Nici una dintre acestea nu m-a surprins. Marea surpriză a venit de la numele participanților. Ca prin minune, la această reuniune PER, reapăreau Mircia Muntean, Antonie Solomon, Anca Boagiu și Neluțu Oltean, zis Mexicanu, Tudor Pendiuc și încă vreo cîțiva politicieni cu belele din gașca lui Traian Băsescu de pe vremea regimului de „tristă amintire”. Și tehnica asta a reunirii dalmațienilor sub altă înfățișare, cu altă denumire, ne este cunoscută. Așa s-a născut UNPR-ul. I-a adunat pe toți dalmațienii, a făcut partid, a făcut grup parlamentar, a scornit și o Academie din Stiințele informațiilor și a ajuns la un pas ca Gabi Oprea să devină premier plin (căci intermiar mai fusese). Ei bine, operațiunea UNPR arată acum ca un soi de repetiție la PER. Toată banda din PDL, cu dosarele prăfuite, cu autorii salvați, cu profitul pus la scuteală, se reunea sub un nume nou.
Ce va fi căutat la reuniunea PER de la Brașov și Aristotel Căncescu este greu de priceput, mai ales că Aristotel Căncescu este una dintre victimele nevinovate ale anticorupției conduse de Laura Codruța Kovesi, sub oblăduiala președintelui Klaus Iohannis. Ce ziceți, este vorba de un proiect politic special sau de o naivă tentativă de revenire în jocul politic?

Bucurie pentru partidele mici

„Linia politică a PNŢCD a fost anunţată cu un an în urmă câmd am susţinut mitingul împotriva abuzurilor organizat de PSD-ALDE. Am vorbit încă de atunci că PNŢCD este dator, prin doctrina lui, să apere democraţia înainte de toate, înaintea intereselor de partid, aşa cum ar trebui să facă orice partid politic. Ce s-a întâmplat de la preluarea mandatului de către preşedintele Klaus Iohannis sunt lucruri care ne-au cutremurat pe toţi. Au fost dezvăluiri nenumărate în ultimii mulţi ani, o caracatiţă care a acaparat statul„, a afirmat liderul PNŢCD Aurelian Pavelescu în martie 2019.

După cum arată un comunicat al PNTCD, lucrurile s-au complicat pînă la aiureală. PNȚCD împreună cu PER au susținut PSD-ALDE la europarlamentare. PER-ul n-a devenit un partid de stînga, din moment ce, la ultima reuniune, el a devenit refugiul foștilor camarazi ai lui Traian Băsescu. A fost temporar de partea Alianței PSD-ALDE și a trecut la recuperarea băsiștilor aflați în diverse stadii de cercetare și urmărire.
Cel mai hazos lucru petrecut la reuniunea de la Brașov a iubitorilor de verde este unul neașteptat. Partidul condus de Dănuț Pop a exclus un vicepreședinte pentru simplul motiv că n-a vrut să predea o organizație județeană cu acte cu tot.

Bucurie pentru partidele mici

Luni dimineața, televiziunile grupului Intact difuzau de zor imagini cu Cristian Popescu Piedone distribuind mărțișoare si întrebînd bunicuțele din sectorul său dacă îl „iau de primar”. Cadourile sale florale aveau meritul de a reaminti că Partidul Puterii Umaniste încă există, și că este și el în căutarea unei noi alianțe care să-l aducă la putere.
E clar că se apropie niște alegeri, din moment ce partide mari și partide mici dau semne de agitație și nervozitate, strîng rîndurile și încearcă să-și stabilească vinovatul. Adică adversarul principal și aliatul.
-„Din cauza cui am ajuns în situația de acum?“ Asta pare a fi întrebarea tuturor partidelor golite de orice sentiment de vinovăție!

 

blank